Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Landbouwminister Schmidt start nieuw onlineportaal voor lokale levensmiddelen

Thomas Schmidt, de minister van Landbouw van de Duitse deelstaat Sachsen, heeft op 13 maart 2017 in Dresden het symbolische startschot voor een nieuw consumentenportaal gegeven. Het onlineportaal regionales.sachsen.de biedt consumenten een modern platform dat lokaliteit en digitalisering met elkaar verbindt en inzet op een toename van de lokale verkoop.

Thomas Schmidt: "Ik hoop dat dit onlineportaal druk gebruikt gaat worden door de aanbieders van lokale producten en een groot aantal 'clicks' van consumenten oplevert. Voor een sterkere lokale verkoop moeten vraag en aanbod zich in dezelfde mate ontwikkelen. Juist omdat we in een tijd van globalisering leven, bestaat er bij veel consumenten weer een duidelijke behoefte aan authenticiteit, echtheid, traditie en heimat. Ook het milieubewustzijn en de duurzaamheidsgedachte worden voor veel mensen steeds belangrijker. Lokale spelers kunnen met het onlineportaal hun zichtbaarheid en omzet vergroten. Bovendien dragen lokale verkoopstrategieën bij aan het voortbestaan van landbouwbedrijven en daarmee stellen ze arbeidsplaatsen op het platteland veilig. Er zijn dus voordelen voor alle betrokken partijen."

Met het onlineplatform kunnen activiteiten omtrent de verkoop van lokale levensmiddelen gebundeld en gekoppeld worden. De presentatie van 'specialiteiten' uit Sachsen vormt een verder zwaartepunt binnen het onlineportaal. Er wordt een overzicht gegeven van typische producten uit de streek, een soort uithangbord voor het culinaire imago van de vrijstaat Sachsen.

Publicatiedatum: