Mededelingen

Vacaturesmeer »Tweetende AGF'ers

Laatste reactiesmeer »

Top-5 gisteren

Top-5 afgelopen week

Top-5 afgelopen maand

Koerslijstmeer »

Weer & verkeer

Weersverwachting
Nederland
Meer weer in Nederland
Landbouwminister Schmidt start nieuw onlineportaal voor lokale levensmiddelen

Thomas Schmidt, de minister van Landbouw van de Duitse deelstaat Sachsen, heeft op 13 maart 2017 in Dresden het symbolische startschot voor een nieuw consumentenportaal gegeven. Het onlineportaal regionales.sachsen.de biedt consumenten een modern platform dat lokaliteit en digitalisering met elkaar verbindt en inzet op een toename van de lokale verkoop.

Thomas Schmidt: "Ik hoop dat dit onlineportaal druk gebruikt gaat worden door de aanbieders van lokale producten en een groot aantal 'clicks' van consumenten oplevert. Voor een sterkere lokale verkoop moeten vraag en aanbod zich in dezelfde mate ontwikkelen. Juist omdat we in een tijd van globalisering leven, bestaat er bij veel consumenten weer een duidelijke behoefte aan authenticiteit, echtheid, traditie en heimat. Ook het milieubewustzijn en de duurzaamheidsgedachte worden voor veel mensen steeds belangrijker. Lokale spelers kunnen met het onlineportaal hun zichtbaarheid en omzet vergroten. Bovendien dragen lokale verkoopstrategieën bij aan het voortbestaan van landbouwbedrijven en daarmee stellen ze arbeidsplaatsen op het platteland veilig. Er zijn dus voordelen voor alle betrokken partijen."

Met het onlineplatform kunnen activiteiten omtrent de verkoop van lokale levensmiddelen gebundeld en gekoppeld worden. De presentatie van 'specialiteiten' uit Sachsen vormt een verder zwaartepunt binnen het onlineportaal. Er wordt een overzicht gegeven van typische producten uit de streek, een soort uithangbord voor het culinaire imago van de vrijstaat Sachsen.


Publicatiedatum: 23-3-2017

  

Plaats een reactie:

Naam: *
Woonplaats: *
Email: *
  E-mail weergeven
Bericht: *
Voer de code in
*

 

 

Ander nieuws uit deze sector: