Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

ECHA: glyfosaat niet kankerverwekkend

Het comité voor risico-onderzoek van de Europese autoriteit voor chemische stoffen ECHA stelt dat de huidige classificatie van de stof glyfosaat onveranderd kan blijven. De stof kan serieuze schade aan de ogen veroorzaken en is giftig voor het waterleven, waarbij de effecten langdurig kunnen zijn. Er is echter geen wetenschappelijk bewijs dat glyfosaat ook als kankerverwekkend bestempeld moet worden, of als een mutagene stof of een stof met een toxische invloed op de vruchtbaarheid.

Het comité van de ECHA heeft de risico's van glyfosaat beoordeeld aan de hand van de criteria van de Europese regelgeving voor classificatie, etikettering en het verpakken van stoffen. Daarbij hebben de experts uitgebreide wetenschappelijk verkregen data gebruikt. De beoordeling zal nog een standaard check ondergaan alvorens deze naar de Europese Commissie wordt gezonden. Op dat moment zal de beoordeling ook op de website van de ECHA worden gepubliceerd. De beoordeling van glyfosaat door de ECHA speelt een rol wanneer de Europese Commissie en de lidstaten van de Europese Unie later dit jaar een besluit nemen over het verlengen van de toelating voor glyfosaat.

Bron: ECHA
Publicatiedatum: