Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

"Blauwebessenprijzen stabiel hoog"

Tholen - De blauwebessenprijzen liggen al enkele weken op een hoog niveau. "De vraag is goed en het aanbod is redelijk klein. Momenteel zijn de origines Chili, Marokko en Spanje op de markt, maar de aanvoer is niet heel groot. Chili loopt aan het einde van het seizoen en zal ook eerder stoppen. Marokko en Spanje hebben wat minder weer gehad en dat komt nog niet echt op gang. Ik verwacht dat dit binnen enkele weken, zo rond week 13, een ander verhaal zal zijn", vertelt Fred Douven van ABB Trading.

Plafond
Hij geeft aan dat de prijzen zo'n drie weken geleden begonnen te stijgen. "Op dit moment liggen ze op een redelijk stabiel niveau. Ik denk dat ze het plafond ondertussen wel bereikt hebben. De prijs tussen de 'oude' en 'nieuwe' oogst verschilt nog behoorlijk. Voor Chili wordt bijvoorbeeld minder gegeven dan voor de Marokkaanse oogst."



Fred verwacht dat de prijs stabiel blijft totdat de aanvoer zal stijgen. "Binnen een paar weken komen er meer volumes uit Marokko en Spanje en zal de prijs naar alle waarschijnlijkheid dalen. Als er eenmaal volume is, blijft dit komen tot na week 20." Hij geeft aan tevreden te zijn met de consumptiestijging van blauwe bessen. "Er is een goede vraag en dat blijft groeien. We hebben al een trouw publiek dat met regelmaat blauwe bessen koopt en die groep wordt steeds groter. Nu de verpakkingen nog, die van 125 gram worden te klein", besluit hij.

Voor meer informatie:
Fred Douven
ABB Trading B.V
T: +31 6 520 55 496
Fabrieksstraat 6
5961PK - Horst
sales@abbtrading.nl
www.abbtrading.nl