Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Bedrijf voorziet verdere groei Europese avocadomarkt

Mission Produce voltooit bouw rijpingsfaciliteit in Breda

Mission Produce heeft de bouw van haar rijpingsfaciliteit voor avocado's voltooid. De avocadoproducent is sinds 2012 in Breda gevestigd maar voegde onlangs vier drielaagse rijpkamers voor avocado's toe aan haar distributiecentrum met een capaciteit van 36 pallets per cel. Volgens Ine Potting speelt Mission Produce daarmee op de verwachte groei van avocado's op de Europese markt. "Door het toevoegen van de rijpingsfaciliteit kunnen we meer toegevoegde waarde bieden aan onze klanten."



Brent Scattini, Vice President Sales & Marketing van Mission Produce verwacht dat de Europese vestiging zal helpen het bedrijf wereldwijd te groeien. "We voorzien Europa van avocado's vanuit de drie primaire landen van herkomst: Peru, Mexico en Chili. Dankzij de rijpingsfaciliteit kunnen we onze klanten van rijp fruit voorzien in consistente volumes gedurende het hele jaar."

Ook CEO Steve Barnard ziet volop potentie voor de Europese markt. "De avocadomarkt groeit in Europa in een sneller tempo dan Noord-Amerika. Onze verwachting is dat deze groei zal voortzetten. Mission is marktleider met het rijpen van avocado's in Noord-Amerika en we willen hetzelfde niveau van dienstverlening in Europa aanbieden."

De rijpkamers werden gerealiseerd door Nijssen Koeling onder supervisie van het engineeringteam van Mission. De 3-tier rijpkamers zorgen voor een forse uitbreiding van de rijpcapaciteit per m2. Met jarenlange ervaring in het realiseren van rijpkamers staat Nijssen ook bij deze extra hoogte garant voor gelijke condities in de gehele ruimte, zodat de rijpegaliteit gehandhaafd wordt.


Voor meer informatie:
Ine Potting
Mission Produce Europe
Tel: 0180-454790
Mob: +31 610 064 341
ipotting@missionpro.com
www.missionpro.com
Publicatiedatum: