Mededelingen

Vacaturesmeer »Tweetende AGF'ers

Laatste reactiesmeer »

Top-5 gisteren

Top-5 afgelopen week

Top-5 afgelopen maand

Koerslijstmeer »

Weer & verkeer

Weersverwachting
Nederland
Meer weer in Nederland
Oproep tot handelsverdrag tussen VK en Ierland

Aldi maakt zich klaar voor ItaliŽ

Discountketens buiten Britse chauffeurs uit
Vrachtwagenchauffeurs geven aan ze door de discountketens Aldi en Lidl worden gedwongen om werk over te nemen, dat normaal door stafleden van de distributiecentra wordt gedaan. Aldi en Lidl zouden de chauffeurs hiertoe dwingen om zo kosten te besparen. DE vakbond van chauffeurs heeft gezegd dat deze praktijken moeten stoppen, omdat ze niet veilig zijn. Aldi en Lidl zeggen echter dat de chauffeurs zowel getraind als verzekerd zijn en dat sommige chauffeurs dit uit vrije wil doen om zo snel mogelijk de weg op te kunnen gaan. De chauffeurs gaven in het BBC-radioprogramma You And Yours aan dat het uitladen van lveringen bekend staat als een zogeheten self-tip. Sommigen van klagen erover dat ze hier niet voor krijgen uitbetaald en dat de training ontoereikend is. (BBC

VS: Publix-topman gaat met pensioen
Garry Bergstrom, de directeur voor versproducten van Publix, gaat met pensioen. Na 45 jaar in de sector werkzaam te zijn geweest is zijn pensioen op 1 maart ingegaan. Hij heeft daarbij de Lifetime Membership Award gekregen van de South East Produce Council (SEPC). (produceretailer.com)

Egypte: Kazyon opent 100 nieuwe vestigingen in 2017
De Egyptische supermarktketen Kazyon is van plan om in 2017 meer dan 100 vestigingen te openen. In de komende vijf jaar wordt het winkelnetwerk vergroot tot 1.000 verkooppunten. Dit werd in een persconferentie aangegeven door het moederbedrijf van de keten, Tawfeer for Food Products. (dailynewsegypt.com)

Online filteren op buitenlandse producten met Buy British-knop
Britse online supermarkten geven mogelijk hun consumenten binnenkort de optie om te filteren op lokale producten. Met een "Buy British"-knop kunnen buitenlandse producten automatisch worden genegeerd in het overzicht van beschikbare assortiment. Op dit moment is het nog lastig voor online consumenten om te zien waarvandaan versproducten afkomstig zijn, omdat de vormgeving van de websites gebruik maakt van te kleine plaatjes. Het initiatief is volgens parlementsleden een onderdeel van de plannen voor na de Brexit. (telegraph.co.uk)

VS: Fairway krijgt nieuwe CEO
De retail-veteraan Abel Porter is benoemd tot nieuwe directeur en CEO van Fairway Markets. Hij vervangt daarmee de huidige CEO Jack Murphy. Porter is voormalig CEO van Smith's Food and Drug en directeur van Foodland Supermarkets. Hij wordt nu verantwoordelijk voor het herstel van de in New York gevestigde supermarktketen, die na jaren aan financiŽle moeilijkheden vorig jaar op de rand van een faillissement stond. (supermarketnews.com)

Aldi maakt zich klaar voor ItaliŽ

De Duitse discounter Aldi bereidt zich voor op de Italiaanse supermarktsector. Er wordt in Oppeano een distributiecentrum gebouwd en er is al een leasecontract getekend voor een eerste vestiging. Aldi is volgens Italiaanse media van plan om met het einde van 2017 twintig vestigingen te hebben geopend.(retaildetail.eu)

FDI roept op tot handelsovereenkomst tussen VK en Ierland
De branche-organisatie Food Drink Ireland (FDI) staat achter de oproep van 35 andere verenigingen om snel een handelsovereenkomst te sluiten tussen Ierland en het Verenigd Koninkrijk, als de Brexit eenmaal is doorgevoerd. Op 14 maart heeft het Britse parlement het wetsvoorstel goedgekeurd, waarmee premier Theresa May toestemming krijgt om de onderhandelingen te beginnen voor het vertrek van het Verenigd Koninkrijk uit de EU. FDI-directeur Paul Kelly gaf aan dat 40% van alle export van Ierse voedingsmiddelen naar de Britse markt gaat. "Daarom is Ierland vier tot zes keer zo kwetsbaar voor de gevolgen van de Brexit dan enig ander EU-land. Om de economische onzekerheid zo veel mogelijk binnen de perken te houden en de mogelijke schade aan de voedingssector zoveel mogelijk te minimaliseren moeten onderhandelaars zich focussen op vrije toegang tot de Britse markt. Misschien kan dit via een bilateraal handelsverdrag tussen de EU en het Verenigd Koninkrijk," aldus Paul Kelly.. (esmmagazine.com)

Botswana: Choppies investeert $55 miljoen in uitbreiding
De in Botswana gevestigde retailgroep Choppies Enterprises is van plan om in de komende 15 maanden 570 miljoen pula (Ä51,7 miljoen) te investeren in het openen van meer vestigingen in Afrika. De keten heeft nu een netwerk van zo'n 202 winkels in stadsregio's, die vaak te klein zijn om grote concurrenten als het Zuid-Afrikaanse Shoprite aan te trekken. Choppies meldde onlangs een winstafname van 47% in het afgelopen halfjaar. De investeringen in Botswana, Zuid-Afrika, Zambia, Kenia, Tanzania en Mozambique worden voornamelijk gefinancierd met eigen vermogen. (Reuters)

Supermarkten in Quebec werken samen met voedselbanken

Voedselbanken in Quebec gaan samenwerken met een aantal supermarktketens in dezelfde regio. Met de samenwerking moeten producten die nog prima geschikt zijn voor consumptie bij de mensen belanden die dit het meest nodig hebben, in plaats van dat het wordt weggegooid. Het programma voor samenwerking wordt de eerste in zijn soort voor Canada genoemd. Het initiatief is opgezet in navolging van een pilot project dat een aantal jaren eerder met positief resultaat is afgerond in Montreal en Quebec City. (thestar.com)


Publicatiedatum: 16-3-2017

  

Plaats een reactie:

Naam: *
Woonplaats: *
Email: *
  E-mail weergeven
Bericht: *
Voer de code in
*

 

 

Ander nieuws uit deze sector: