Mededelingen

Vacaturesmeer »Tweetende AGF'ers

Laatste reactiesmeer »

Top-5 gisteren

Top-5 afgelopen week

Top-5 afgelopen maand

Koerslijstmeer »

Weer & verkeer

Weersverwachting
Nederland
Meer weer in Nederland
Microsoft werkt in AustraliŽ aan landbouwtechnologie

Microsoft is in AustraliŽ actief op het gebied van landbouwtechnologie. Vanuit een kleine afdeling is de IT-gigant op zoek naar software-ontwikkelaars als IT-dienstverleners voor projecten op het gebied van landbouw. 

Steven Miller van Microsoft Australia zegt dat zijn bedrijf op zoek is naar samenwerking met kleine partners in plaats van grote bedrijven. De reden hiervan is dat kleinere bedrijven dichter bij de problemen van de AGF-sector staan, waar Microsoft oplossingen voor wil ontwikkelen. "We werken op het gebied van landbouw via onze afdeling voor kleine ondernemingen. Dat is namelijk waar de problemen binnen deze sector spelen," aldus Miller. Een voorbeeld van een van de eerste projecten van Microsoft op het gebied van landbouwtechnologie is een oplossing dat het aantal fruitvliegen in de gaten houdt. Het project is gefinancierd door middel van crowdsourcing en is ontwikkeld in samenwerking met het in Kyabram, Victoria gevestigde IT-bedrijf Advance Computing. De oplossing is ontwikkeld in opdracht van het teeltbedrijf Lynton Greenwood, dat is gevestigd in Goulburn Valley. 

Met het monitorsysteem kan de informatie van duizenden vallen voor fruitvliegen worden verzameld, die verspreid over de teeltbedrijven en de stad zijn uitgezet. Deze informatie wordt vervolgens in de cloud doorgestuurd, waar deze door de klant kan worden ingezien. Op deze manier worden de plekken waar de meeste fruitvliegen zich ophouden in kaart gebracht, waardoor er maatregelen kunnen worden getroffen en men beter inzicht krijgt in hoe het aantal fruitvliegen toeneemt of wanneer er sprake gaat zijn van een plaag.


Publicatiedatum: 27-3-2017

  

Plaats een reactie:

Naam: *
Woonplaats: *
Email: *
  E-mail weergeven
Bericht: *
Voer de code in
*

 

 

Ander nieuws uit deze sector: