Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Export verhogen door cultivering te promoten

Honduras gaat meer avocado's produceren

De overheid van Honduras wil de lokale productie van avocado's promoten door de import te verminderen, de export te verhogen en zodoende de telers te helpen. 

De minister van economische ontwikkelingen, Arnaldo Castillo, en een groep bedrijfsleiders van de Taiwan Sugar Corporation company bezochten de avocadoplantage in La Esperanza, Intibuca. De Taiwanese delegatie en de autoriteiten van de Directorate of Agricultural Science and Technology (DICTA) bezochten dit project dat zich bij het proefstation Santa Catarina in La Esperanza bevindt. Minister Arnaldo Castillo: "Het doel van dit initiatief is om de import te verminderen en de export van avocado's te verhogen. De avocado-export levert elk jaar 11 miljoen dollar op. Het avocadoproject kan een belangrijke bron van werkgelegenheid worden. Het bezoek van de Taiwanese delegatie moet dan ook in dit licht gezien worden."
Publicatiedatum: