Mededelingen

Vacaturesmeer »Tweetende AGF'ers

Laatste reactiesmeer »

Top-5 gisteren

Top-5 afgelopen week

Top-5 afgelopen maand

Koerslijstmeer »

Weer & verkeer

Weersverwachting
Nederland
Meer weer in Nederland
Oostkaap koploper in Zuid-Afrikaanse citrussector

Het Nationaal Ontwikkelingsplan in Zuid-Afrika, met een visie voor 2030, focust zich op de groei van de economie. Het areaal zal gebruikt worden voor citrusproductie. Het doel hiervan is om 1 miljoen nieuwe banen te creŽren in de agrosector. De meeste provincies laten in 2015 een positieve economische groei zien, in vergelijking tot 2014. Deze ontwikkelingen lijken helaas van korte duur, wanneer er gekeken wordt naar werkgelegenheid en economische kansen. Dit geldt in het bijzonder voor de hoeveelheid jongeren die er zijn en de toename van het aantal dat afstudeert.   
 
Oostkaap regeert met Citrus in Zuid-Afrika  
Het citrus is in Zuid-Afrika, na druiven, het grootste gewas, als er gekeken wordt naar de hoeveelheid van de productie. De Oostelijke Kaapprovincie zorgt voor 27% van de citrusproductie in Zuid-Afrika en is hiermee de grootste. Oostkaap
De Oostkaap roemt zich als meest vooruitstrevende en succesvolle Afrikaanse citrusteler in het land. Zij zijn goed voor meer dan een derde van de Zuid-Afrikaanse export en teelt 50% van de Zuid-Afrikaanse citroenen.
 
Ontwikkeling
De focus van de citrustelersvereniging ligt op de ontwikkelingen van de citrussector. De veranderingen binnen de sector worden geleid door een speciale afdeling, the Grower Development Company.  Er loopt een samenwerking met de telers, de citrustelersvereniging en de Grower Development Company (telersontwikkelingsbedrijf). Er zal doelgericht gekeken worden hoe er hulp geboden kan worden met betrekking tot de ontwikkelingen. Het betreft 118 citrustelers door het hele land. Dit wordt gedaan om meer gelijkheid te krijgen, tussen de werknemers in de verschillende processen, die samen zorgen voor het eindresultaat: het citrus.

Het doel van de NDP is de toename van irrigatiekanalen, tot 500.000 ha in 2030. De Citrus subsector zal hieraan bijdragen tot het doel behaald is. De Oostkaap produceert voor de export naar het buitenland: 60% van de citroenen, 30% van  het kleine citrus, 26% van de sinaasappelen en 3% van de grapefruits.  

Hulp
The Citrus Growers Association en Grower Development Company willen met 50 hectare nieuwe citrusplanten uitbreiden en geeft steun voor 100 hectare met jonge bomen, waarmee 32 Afrikaanse telers geholpen worden. Het programma voorziet 36 Afrikaanse telers van training en de mogelijkheid om zich te ontwikkelen. Daarnaast dragen ze bij aan het creŽren van 75 nieuwe werkgelegenheden. In de loop der tijd zal er een toename zijn in de exportcapaciteit, van 820.000 dozen.  

Er is ook een budget opzij gezet voor de voltooiing voor het nieuwe Ripplemead Citrus packshed, in Ngqushwa. Dat zal zorgen voor het exportproces en de verpakking voor de locale telers. Dit zal de komende vijf jaar leiden tot de toename van 400 hectare citrusplantage langs de Keiskamma rivier. 
 
Bron: bizcommunity.com 

Publicatiedatum: 17-3-2017

  

Plaats een reactie:

Naam: *
Woonplaats: *
Email: *
  E-mail weergeven
Bericht: *
Voer de code in
*

 

 

Ander nieuws uit deze sector: