Mededelingen

Vacaturesmeer »Tweetende AGF'ers

Laatste reactiesmeer »

Top-5 gisteren

Top-5 afgelopen week

Top-5 afgelopen maand

Koerslijstmeer »

Weer & verkeer

Weersverwachting
Nederland
Meer weer in Nederland
Joaquín Malagón, Hudisa

"Zachtfruitverwerking zal de komende jaren groeien"

"Bewerkt zachtfruit speelt evenals andere bewerkte groenten en fruit een grote rol in ons dagelijkse leven en maken het mogelijk jaarrond van ijs, jam en sappen te genieten," legt Jaoquín Malagón van het Spaanse bedrijf Hudisa uit. 

Het in Huelva gevestigde bedrijf produceert puree, pulp en concentraten met verschillende brixwaarden en levert ook diepvriesaardbeien,-frambozen,-bramen en -blauwe bessen. Deze producten worden voor drie verschillende productlijnen gebruikt: de conventionele lijn, de lijn voor instantproducten en de biologische lijn. Ze worden verkocht in ruim 22 landen over de hele wereld."Hudisa werd in 2004 opgericht door fruitcoöperaties die meenden dat verticale integratie zou zorgen voor meer werkgelegenheid en betere inkomsten," licht Malagón toe. Om deze reden zijn veel van de aandeelhouders producenten en zijn ook de Caja Rural de Sur bank en de provinciale regering van Huelva actief betrokken bij de onderneming. 

Momenteel verwerkt het bedrijf zo'n 20 miljoen kilo. Gezien de investeringen van een aantal coöperaties zal het zachtfruitareaal met 1.000 hectare groeien waardoor ook de verwerking een impuls zal krijgen. "Hierdoor kunnen we onze positie op de markt verder consolideren," vervolgt Malagón.Dit seizoen wordt de productietoename in Huelva geraamd op 3,9% en groeit het areaal van 9.658 naar 10.030 hectare. De productiegroei geldt echter niet voor alle categorieën zachtfruit. Zo kromp het aardbeienareaal dit seizoen met 7%. Malagón legt uit dat de verwerkende sector evenals de verssector te maken heeft met sterke concurrentie als gevolg van de globalisering van de economie.


"De grootste uitdaging voor zachtfruitverwerkers is het optimaal conserveren van fruitkwaliteit aangezien de producten uiterst gevoelig zijn voor hittebehandelingen en zeer oxideerbaar zijn." Sinds een aantal jaren investeert Hudisa in onderzoek en ontwikkeling in samenwerking met het technologie centrum Adesva met als doel het productieproces te optimaliseren. Het bedrijf richt zich op kennisoverdracht door de deskundigheid van zijn menselijk kapitaal te verbeteren. Daarnaast helpen de ervaring en hoge kwalificaties van onze productiepartners ons bij het realiseren van onze doelstelling om het fruit binnen 24 uur na de oogst te verwerken."Milieu-aspecten en maatschappelijk verantwoord ondernemerschap zijn belangrijk voor Hudisa. "Nu, in 2017, kunnen we als bedrijf zeggen dat wij ons onderscheiden door kwaliteit dankzij de ervaring van onze producenten en het menselijk kapitaal waar Hudisa op kan bogen," vertelt Malagón. "Zodoende beantwoorden wij aan de strengste certificeringseisen op het gebied van industriële verwerking en zijn onze producten koosjer en halal, waardoor wij aan alle grote multinationals in de levensmiddelenbranche kunnen leveren."

Voor meer informatie:
Joaquín Malagón
Hudisa Desarrollo Industrial
Pol.Ind.la Gravera s/n, fase 3
21440 Lepe, Huelva. Spain
T:+ 34 959 64 90 14
jmalagon@hudisa.es
www.hudisa.es


Publicatiedatum: 16-3-2017

  

Plaats een reactie:

Naam: *
Woonplaats: *
Email: *
  E-mail weergeven
Bericht: *
Voer de code in
*

 

 

Ander nieuws uit deze sector: