Mededelingen

Vacaturesmeer »Tweetende AGF'ers

Laatste reactiesmeer »

Top-5 gisteren

Top-5 afgelopen week

Top-5 afgelopen maand

Koerslijstmeer »

Weer & verkeer

Weersverwachting
Nederland
Meer weer in Nederland
Bjorn Franco, Rutoma:

"Asperges zijn spotgoedkoop"

Tholen - De aspergeprijzen zijn bizar laag voor de tijd van het jaar. "Was er andere jaren in het begin van het seizoen soms nog sprake van extreem hoge bedragen, in 2017 is de aspergeprijs pijlsnel naar beneden gezakt. Ze zijn spotgoedkoop voor de tijd van het jaar. Je koopt nu asperges voor zes euro de kilo en minder. Op 15 maart zaten we op een klokprijs van zes euro. Ik heb daarnaast zelfs partijen gezien die rond de vijf euro zaten, verpakt en al. Naar mijn weten is dit bij asperges nog nooit gebeurd", vertelt handelaar Bjorn Franco van Rutoma. "Het seizoen is ook niet echt duur gestart dit jaar."Vraag valt tegen

Hij geeft aan dat de vraag tegenvalt. "Voor de prijs hoeven ze het niet te laten, maar velen zeggen dat het nog 'te vroeg' is. Dit terwijl het prachtig weer is momenteel. We zijn hierin best afhankelijk van de horeca. Als restaurants eenmaal asperges op het menu zetten, volgt de consument vanzelf. Maar dat is nog niet echt het geval. Sowieso moeten we het van de particuliere handel nog niet echt hebben. De grote vraag is waarom restaurants ze nu niet op het menu zetten?"

Toch verwacht hij dat de markt weer een opleving kan krijgen als de vraag eenmaal op gang komt. "Meestal worden er rond Pasen meer asperges gegeten. Alhoewel, in die tussentijd hebben al velen ze waarschijnlijk wel een keer geconsumeerd. Vooral als die prijs zo laag blijft. Dan gaan ze echt niet wachten, ze smaken nu net zo lekker als over een maand."

Belgisch en Spaans

Als het gaat om kasgroenten zit men momenteel in een overgangsfase. "Er is nog wel Spaans product, maar ook al steeds meer Belgisch. Prijzen zijn niet heel bijzonder omdat er zo veel volume is. We moeten uitkijken dat er geen overaanbod komt als Spaans en binnenlands product beiden verkrijgbaar zijn. Voor het prijsverschil hoeven we niet meer te importeren. En we moeten ook wel een beetje chauvinistisch zijn, vind ik."

Voor meer informatie:
Bjorn Franco
Rutoma BVBA
Eernegemweg 154
8490 Jabbeke
T: +32 - (050) 81 90 00
F: +32 - (050) 81 90 09
www.rutoma.be

Publicatiedatum: 16-3-2017
Auteur: Gertrude Snoei
Copyright: www.agf.nl

  

Plaats een reactie:

Naam: *
Woonplaats: *
Email: *
  E-mail weergeven
Bericht: *
Voer de code in
*

 

 

Ander nieuws uit deze sector: