Mededelingen

Vacaturesmeer »Tweetende AGF'ers

Laatste reactiesmeer »

Top-5 gisteren

Top-5 afgelopen week

Top-5 afgelopen maand

Koerslijstmeer »

Weer & verkeer

Weersverwachting
Nederland
Meer weer in Nederland
Pasquino De Vuyst neemt Van Landschoot uit Gent over

Tholen - Pasquino De Vuyst uit Zelzate zal de horecagroothandel Van Landschoot uit Gent overnemen vanaf 1 april. "Dit betekent dat ons personeelsbestand flink wordt uitgebreid met 15 werknemers. De naam van de groothandel blijft voorlopig hetzelfde. Het is een hele gekende naam en een begrip in de regio Gent", vertelt Pasquino De Vuyst van Groothandel De Vuyst. "Van Landschoot is gevestigd in het midden van Gent en is echt een hotspot."

Verlengstuk

Zaakvoerster Kathy van Landschoot zocht een overnamekandidaat. "Ik heb die kans met beide handen aangepakt. Van Landschoot was al jaren een klant van De Vuyst, dus stel dat iemand anders die zaak overnam, dan waren we een grote klant kwijt geweest. Voor mij was het dus een logische stap. Het wordt een verlengstuk van ons eigen bedrijf", legt Pasquino uit.

"Beide locaties blijven behouden, zowel die van Van Landschoot in Gent als De Vuyst in Zelzate. Wat we wel gaan proberen, is de aankoop te centraliseren, zodat we meer slagkracht krijgen. We gaan bij Van Landschot volop voor een uitbreiding van het assortiment. Daar vraagt de horeca om." Hij geeft aan dat ze door deze overname de hele keten in eigen handen hebben. "Van import uit veel verschillende landen tot levering in de keuken bij de horeca-klanten. Wij hadden zelf al wel horecaklanten, maar in mindere mate dan Van Landschoot. Ikzelf blijf werkzaam bij De Vuyst maar ga hen met raad en daad bijstaan voor diverse zaken zoals de assortimentsuitbreiding."

Van Landschoot
Julien van Landschoot startte bijna 60 jaar geleden met de AGF-handel in Beervelde en de wijde omgeving. Toentertijd was er een versmarkt op de Vrijdagmarkt te Gent van groenten en fruit waar Julien zijn producten aankocht om zo met zijn steekkar te verkopen. Later verdween die markt naar Zwijnaarde waar nu de Chelamco Arena gevestigd is, maar Julien bleef aan Sint Jacobs en bouwde zijn zaak uit. Bij zijn overlijden in 2008 nam zijn dochter Kathy de fakkel over. Kathy zal na de overname nog een tijdje meedraaien, zolang als nodig is.

Voor meer informatie:
BVBA De Vuyst-Meiresonne
Industriepark Rosteyne 21
9060 Zelzate
T: +32 (0)9 342 85 78
F: +32 (0)9 342 81 49
info@bvbadevuyst.be
www.bvbadevuyst.be

Publicatiedatum: 22-3-2017
Auteur: Gertrude Snoei
Copyright: www.agf.nl

  

Plaats een reactie:

Naam: *
Woonplaats: *
Email: *
  E-mail weergeven
Bericht: *
Voer de code in
*

 

 

Ander nieuws uit deze sector: