Mededelingen

Vacaturesmeer »Tweetende AGF'ers

Laatste reactiesmeer »

Top-5 gisteren

Top-5 afgelopen week

Top-5 afgelopen maand

Koerslijstmeer »

Weer & verkeer

Weersverwachting
Nederland
Meer weer in Nederland
Spaanse avocado's populair in China

Spaanse avocado's komen via Hong Kong steeds meer in China. Volgens Juan de Dios Pérez van het Spaanse Pérez Zara Agrícola is er momenteel vanuit China een enorme interesse in toegang tot nieuwe producten. "Wij zijn een van de belangrijkste Spaanse exporteurs," zegt Juan."De Chinese markt heeft een enorme capaciteit om een groot scala aan producten op te nemen. Deze markt is daardoor erg interessant. China zou ervoor kunnen zorgen dat Spaanse avocadotelers kunnen voorkomen dat de Europese markt in de toekomst verzadigd raakt."

Volgens Juan zijn de grootste leveranciers voor China nog steeds Australië en Mexico hoewel de Chinese reacties op de eerste ladingen aan Spaanse avocado's positief zijn.Op dit moment nemen de prijzen voor avocado's in Europa toe. "De prijzen bij telers zijn in Spanje hoog. Ze schommelen tussen de €2,50 en €3 per kilo. Er is een stijgende trend, waardoor het product duur wordt op retailniveau. Spanje heeft wegens de sterke vraag vanuit Europa slechts beperkte volumes. Ook is er met betrekking tot Europa te weinig volume in andere producerende landen als Peru, Israël en Marokko. Dit is iets wat vrij normaal is voor deze tijd van het jaar," legt Juan uit.De regio Cadiz, waar Pérez Zara Agrícola is gevestigd, ontwikkelt zich geleidelijk aan tot een belangrijk teeltgebied voor avocado's. Terwijl een provincie als Malaga voornamelijk kleine plantages heeft, worden er in Cadiz grote teeltbedrijven opgezet die binnenkort in productie gaan. Ondanks dat waarschuwt Juan de Dios voor een situatie waarin een wildgroei aan aanplanting plaatsvindt. "Na de vorige recessie werd er een aanzienlijk kapitaal geïnvesteerd in de landbouw. In tijden van crisis bleek dit de enige sector te zijn waarin er geen sprake was van enorme verliezen," legt hij uit.


Pérez Zara Agrícola zet zijn avocado's in Spanje en het Verenigd Koninkrijk op de markt onder het merk "Ipm Supreme". Dit merk is met name sterk aanwezig in de horecasector en heeft een reputatie die steeds beter wordt in andere Europese markten als Duitsland, Zwitserland, Nederland, Polen, Scandinavië en Frankrijk. "Ondanks dat Parijs een moeilijke markt is omdat daar zoveel aanbod is, hebben we ons kunnen positioneren met behulp van onze partner Fenes."


Voor meer informatie:
Juan de Dios Pérez
Pérez Zara Agrícola
Juan de Dios Pérez
M: +34 636032466
juandedios@perezaragricola.com
www.perezaragricola.com


Publicatiedatum: 15-3-2017

  

Plaats een reactie:

Naam: *
Woonplaats: *
Email: *
  E-mail weergeven
Bericht: *
Voer de code in
*

 

 

Ander nieuws uit deze sector: