Mededelingen

Vacaturesmeer »Tweetende AGF'ers

Laatste reactiesmeer »

Top-5 gisteren

Top-5 afgelopen week

Top-5 afgelopen maand

Koerslijstmeer »

Weer & verkeer

Weersverwachting
Nederland
Meer weer in Nederland
Jan van Bergeijk, Frutas Remolino:

"Algemeen frambozentekort lijkt voorlopig aan te houden"

Tholen – Het Spaanse seizoen komt niet echt op gang. Dit is een van de redenen van een tekort op de frambozenmarkt. "De pieken in de productie zijn kort zodat ze de beschikbaarheid niet echt beïnvloeden", vertelt commercieel directeur Jan van Bergeijk van het Spaanse teeltbedrijf Frutas Remolino, dat onderdeel is van Plusberries. "Na de warme zomer verliep het seizoen vanaf de herfst al traag en door de koude winter is de hele productie vertraagd. Ook de aardbeienaanvoer is veel later op gang gekomen."


 
"Ik geloof ook niet dat de aanvoer van frambozen voor medio mei echt zal loskomen. Ook Marokko is al over de piek van de winterproductie heen, dus in totaliteit lijkt dat de aanvoer komende weken niet veel zal veranderen. De kwaliteit is stabiel en de vraag is goed. Voor de normale variëteiten wordt een prijs van 8-9 euro betaald en voor de premium variëteiten ligt de prijs zelfs op een niveau van 10-12 euro", vertelt de Nederlander die al ruim 25 jaar in Spanje woont en werkt. 

Het zachtfruit van Frutas Remolino vindt zijn weg met name naar Europese bestemmingen als Frankrijk, Duitsland, het Verenigd Koninkrijk en Scandinavië.
 
Voor meer informatie:
Frutas Remolino
Jan van Bergeijk
T +34 609 01 66 54
Raspberry@plusberries.com
www.plusberries.com

Publicatiedatum: 16-3-2017
Auteur: Izak Heijboer
Copyright: www.agf.nl

  

Plaats een reactie:

Naam: *
Woonplaats: *
Email: *
  E-mail weergeven
Bericht: *
Voer de code in
*

 

 

Ander nieuws uit deze sector: