Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Spanje exporteert 95% van alle Paraguayo's naar Europa

Duitsland, Oostenrijk, Nederland, Frankrijk, Italië en Zwitserland behoren tot de landen die de grootste volumes aan Paraguayo's importeren, die door Spaanse bedrijven als Samafru worden geproduceerd en op de markt worden gezet. 

"De Spaanse markt kan de prijzen niet betalen die voor deze perziken in het buitenland worden neergelegd. Daarom focussen Spaanse telers zich op buitenlandse markten. 95% van onze Paraguayo's komen op de Europese markt," zegt Antonio Sarabia van Samafru. De Paraguayo's zouden dit jaar tussen 15 en 20 april moeten worden geoogst hoewel dit volgens Sarabia afhankelijk is van het weer.



Er hebben zich in het huidige seizoen tot nu toe geen grote problemen voorgedaan. Er wordt een volume geraamd dat groter is dan dat van vorig jaar, hoewel Sarabia zegt dat de sector voorzichtig moet blijven. "Een hagelbui of vorst kan alles verpesten," aldus Sarabia. Ook moet er worden gelet op de weersomstandigheden in de rest van Europa, omdat dit een directe invloed kan hebben op de vraag naar Paraguayo's. Dit perzikenras is namelijk vooral in trek tijdens zonnige periodes.

Wat de productie van Paraguayo's betreft, moet er vooral worden gelet op Italië. "Er wordt veel steenfruit geproduceerd in Italië, dat daarnaast ook een grote consumptie van dit soort fruit kent. Italiaanse telers beginnen echter wel hun seizoen veel later dan bij ons," licht Sarabia toe. Italië wordt daarom in plaats van als een directe concurrent eerder gezien als een extra markt voor Paraguayo's.


Voor meer informatie:
Antonio Sarabia Garcia
Samafru
Tel.: +34 610705093
fabricacion@samafru.es
www.samafru.es
Ctra. De Mula, km 1.3
30820, Alcantarilla, Murcia. Spain
Publicatiedatum: