Mededelingen

Vacaturesmeer »Tweetende AGF'ers

Laatste reactiesmeer »

Top-5 gisteren

Top-5 afgelopen week

Top-5 afgelopen maand

Koerslijstmeer »

Weer & verkeer

Weersverwachting
Nederland
Meer weer in Nederland
Spanje exporteert 95% van alle Paraguayo's naar Europa

Duitsland, Oostenrijk, Nederland, Frankrijk, ItaliŽ en Zwitserland behoren tot de landen die de grootste volumes aan Paraguayo's importeren, die door Spaanse bedrijven als Samafru worden geproduceerd en op de markt worden gezet. 

"De Spaanse markt kan de prijzen niet betalen die voor deze perziken in het buitenland worden neergelegd. Daarom focussen Spaanse telers zich op buitenlandse markten. 95% van onze Paraguayo's komen op de Europese markt," zegt Antonio Sarabia van Samafru. De Paraguayo's zouden dit jaar tussen 15 en 20 april moeten worden geoogst hoewel dit volgens Sarabia afhankelijk is van het weer.Er hebben zich in het huidige seizoen tot nu toe geen grote problemen voorgedaan. Er wordt een volume geraamd dat groter is dan dat van vorig jaar, hoewel Sarabia zegt dat de sector voorzichtig moet blijven. "Een hagelbui of vorst kan alles verpesten," aldus Sarabia. Ook moet er worden gelet op de weersomstandigheden in de rest van Europa, omdat dit een directe invloed kan hebben op de vraag naar Paraguayo's. Dit perzikenras is namelijk vooral in trek tijdens zonnige periodes.

Wat de productie van Paraguayo's betreft, moet er vooral worden gelet op ItaliŽ. "Er wordt veel steenfruit geproduceerd in ItaliŽ, dat daarnaast ook een grote consumptie van dit soort fruit kent. Italiaanse telers beginnen echter wel hun seizoen veel later dan bij ons," licht Sarabia toe. ItaliŽ wordt daarom in plaats van als een directe concurrent eerder gezien als een extra markt voor Paraguayo's.


Voor meer informatie:
Antonio Sarabia Garcia
Samafru
Tel.: +34 610705093
fabricacion@samafru.es
www.samafru.es
Ctra. De Mula, km 1.3
30820, Alcantarilla, Murcia. Spain

Publicatiedatum: 15-3-2017

  

Plaats een reactie:

Naam: *
Woonplaats: *
Email: *
  E-mail weergeven
Bericht: *
Voer de code in
*

 

 

Ander nieuws uit deze sector: