Mededelingen

Vacaturesmeer »Tweetende AGF'ers

Laatste reactiesmeer »

Top-5 gisteren

Top-5 afgelopen week

Top-5 afgelopen maand

Koerslijstmeer »

Weer & verkeer

Weersverwachting
Nederland
Meer weer in Nederland
Uitbreiding A15 verbetert doorvoer haven Rotterdam met Duitsland

De Rijksoverheid en provincie Gelderland gaan de A15 aansluiten op de A12, zodat een rechtstreekse wegverbinding ontstaat tussen de haven van Rotterdam en Duitsland. De toekomstige samensmelting van de A12 en A15 krijgt de naam 'knooppunt De Liemers', naar de streek waar de nieuwe weg doorheen loopt.

De A15 wordt vanaf knooppunt Ressen doorgetrokken naar de A12 tussen Duiven en Zevenaar. De A12 tussen Westervoort en knooppunt Oud-Dijk krijgt extra rijstroken en de A15 tussen de knooppunten Valburg en Ressen wordt verbreed. Het totale project inclusief maatregelen op het onderliggend wegennet kost zo'n 860 miljoen euro. Naast de betere verbinding met Duitsland draagt het nieuwe stuk snelweg ook bij aan de doorstroming in de regio Arnhem-Nijmegen.

Nationale transportcorridor
"We leggen een belangrijke nieuwe verbinding in het Nederlandse wegennet aan", aldus Minister Schultz van Haegen van Infrastructuur en Milieu. "De A15 is een nationale transportcorridor, van groot belang voor het transport van goederen tussen de haven van Rotterdam en het Europese achterland. De weg loopt nu nog dood in een weiland. Voor de economie van Nederland is het belangrijk dat het verkeer direct naar Duitsland kan doorrijden."

Tol
Ongeveer een derde deel van de aanlegkosten wordt betaald uit tolgelden. De tolheffing is tijdelijk en stopt zodra het benodigde bedrag binnen is. De werkzaamheden starten naar verwachting in 2019. De nieuwe weg gaat in de periode 2021-2023 open voor het verkeer.

Bron: Rijkswaterstaat / EVO

Publicatiedatum: 15-3-2017

  

Plaats een reactie:

Naam: *
Woonplaats: *
Email: *
  E-mail weergeven
Bericht: *
Voer de code in
*

 

 

Ander nieuws uit deze sector: