Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Uitbreiding A15 verbetert doorvoer haven Rotterdam met Duitsland

De Rijksoverheid en provincie Gelderland gaan de A15 aansluiten op de A12, zodat een rechtstreekse wegverbinding ontstaat tussen de haven van Rotterdam en Duitsland. De toekomstige samensmelting van de A12 en A15 krijgt de naam 'knooppunt De Liemers', naar de streek waar de nieuwe weg doorheen loopt.

De A15 wordt vanaf knooppunt Ressen doorgetrokken naar de A12 tussen Duiven en Zevenaar. De A12 tussen Westervoort en knooppunt Oud-Dijk krijgt extra rijstroken en de A15 tussen de knooppunten Valburg en Ressen wordt verbreed. Het totale project inclusief maatregelen op het onderliggend wegennet kost zo'n 860 miljoen euro. Naast de betere verbinding met Duitsland draagt het nieuwe stuk snelweg ook bij aan de doorstroming in de regio Arnhem-Nijmegen.

Nationale transportcorridor
"We leggen een belangrijke nieuwe verbinding in het Nederlandse wegennet aan", aldus Minister Schultz van Haegen van Infrastructuur en Milieu. "De A15 is een nationale transportcorridor, van groot belang voor het transport van goederen tussen de haven van Rotterdam en het Europese achterland. De weg loopt nu nog dood in een weiland. Voor de economie van Nederland is het belangrijk dat het verkeer direct naar Duitsland kan doorrijden."

Tol
Ongeveer een derde deel van de aanlegkosten wordt betaald uit tolgelden. De tolheffing is tijdelijk en stopt zodra het benodigde bedrag binnen is. De werkzaamheden starten naar verwachting in 2019. De nieuwe weg gaat in de periode 2021-2023 open voor het verkeer.

Bron: Rijkswaterstaat / EVO
Publicatiedatum: