Mededelingen

Vacaturesmeer »Tweetende AGF'ers

Laatste reactiesmeer »

Top-5 gisteren

Top-5 afgelopen week

Top-5 afgelopen maand

Koerslijstmeer »

Weer & verkeer

Weersverwachting
Nederland
Meer weer in Nederland
Goede perenprijzen in ItaliŽ

De perenprijzen stemmen tevreden dit seizoen, laat Ceccarelli Giulio van Longiano (Forlž-Cesena) weten. Het bedrijf produceert jaarlijks een volume van zo'n 7.000 ton peren dat vermarkt wordt onder de merknaam Julius. "We begonnen met de zomerperen en na een trage start van het seizoen trok de markt toch weer aan. We betalen de zomerproductie doorgaans in december uit aan onze telers," vertelt Ceccarelli. Bij de winterperen deed het kwaliteitsras Decana het erg goed, terwijl Kaiser en Conference veel concurrentie hadden van peren uit Nederland en BelgiŽ. "De markt voor Abate was redelijk stabiel en er waren geen grote problemen. De volumes waren 15% lager en de markt was rustig. Telers die een opbrengst van 20 tot 25 ton per hectare hadden, hadden een goede bruto verhandelbare productie. Over het algemeen genomen, kunnen we met tevredenheid terugkijken op het seizoen."

Bekijk de video


Ceccarelli exporteert 80% van zijn productie. De Britse markt, die zeer hoge eisen aan de kwaliteit stelt, was rustig in de nasleep van de Brexit. Later trok de markt echter weer aan. Het bedrijf investeert in kwaliteit, met name om aan het '4 residue' criterium te kunnen beantwoorden, dat wil zeggen het maximum toegestane gehalte MRL's binnen de Europese retail. Voor elke stof is volgens de EU-normen slechts 33% van de maximumlimiet toegestaan.

De Ceccarelli Giulio faciliteit in Longiano (FC)

"Monitoring en geÔntegreerde landbouwtechnieken zorgen ervoor dat het aantal fytosanitaire overschrijdingen beperkt blijft. We worden ook gesteund door analyses van QS-laboratoria waar al onze producten worden gecontroleerd en gecertificeerd."

Contact:
Ceccarelli Giulio Srl
Via della Frasca, 7
47020 Longiano (FC)
Tel.: (+39) 0547 53055
Fax: (+39) 0547 59352
Email: commerciale@juliusfruit.it
Web: www.juliusfruit.it

Publicatiedatum: 15-3-2017

  

Plaats een reactie:

Naam: *
Woonplaats: *
Email: *
  E-mail weergeven
Bericht: *
Voer de code in
*

 

 

Ander nieuws uit deze sector: