Mededelingen

Vacaturesmeer »Tweetende AGF'ers

Laatste reactiesmeer »

Top-5 gisteren

Top-5 afgelopen week

Top-5 afgelopen maand

Koerslijstmeer »

Weer & verkeer

Weersverwachting
Nederland
Meer weer in Nederland
Veldslamarkt in een dip

Tholen - De veldslaprijzen zijn wekenlang hoog geweest. "Vooral rond de periode toen er tekorten waren in Zuid-Europa begin dit jaar. Er waren goede prijzen tot ruim 20 euro per kilo. Vanuit West-Vlaanderen zijn we er in geslaagd te blijven leveren, ook al was ons aanbod in januari niet groot. De prijs was lang goed, maar enkele weken geleden begon de daling. Uiteindelijk is veldsla een even volatiel product als alle andere versmarktproducten. Het prijsverschil met toen is zo'n 20 euro, dus dat zegt al genoeg", vertelt Ann Beyne van Tomabel.Kwaliteitsbeleid
Ann geeft aan dat ze van Tomabel een streng kwaliteitsbeleid voeren. "Alle telers voeren  aan onder  het lastenboek van Flandria. Voor het topproduct is er Tomabel-veldsla. Tomabel is een telersvereniging binnen de REO-Veiling, die kwaliteit en service hoog in het vaandel dragen. In West-Vlaanderen wordt er veel veldsla geteeld voor de Europese verssnijderijen. Veldsla is dus een belangrijk product voor onze regio."

Ann geeft aan dat er een  grote productie is op het moment. "Er is eigenlijk overal te veel. Het heeft te maken met de weersomstandigheden. Veldsla heeft een hele tijd niet gegroeid en nu lijkt alles tegelijkertijd te komen door het zonnige weer. Het groeit of het groeit niet. Het mooie zou zijn als de consumptie tegelijkertijd mee groeit."

Voor meer informatie:
Ann Beyne
REO Veiling / Tomabel
Oostnieuwkerkesteenweg 101
B-8800 Roeselare
0477 33 04 47
info@tomabel.be
www.tomabel.be
www.reo.be

Publicatiedatum: 15-3-2017
Auteur: Gertrude Snoei
Copyright: www.agf.nl

  

Plaats een reactie:

Naam: *
Woonplaats: *
Email: *
  E-mail weergeven
Bericht: *
Voer de code in
*

 

 

Ander nieuws uit deze sector: