Mededelingen

Vacaturesmeer »Tweetende AGF'ers

Laatste reactiesmeer »

Top-5 gisteren

Top-5 afgelopen week

Top-5 afgelopen maand

Koerslijstmeer »

Weer & verkeer

Weersverwachting
Nederland
Meer weer in Nederland
Corina van Kempen:

"Inzicht en betrouwbare informatie cruciaal voor groeiĒ

Tholen - Een snelgroeiend bedrijf kan ten onder gaan aan het eigen succes. De ontwikkelingen gaan razendsnel en als ondernemer moet je tijdig kunnen reageren op veranderende kosten en omzet. "Belangrijke besluiten moet je niet nemen op basis van gevoel, maar ook op basis van betrouwbare stuurinformatie", vindt Corina van Kempen, business controller op project- en interim-basis. "Door de cijfers van de organisatie online en inzichtelijk te maken, kun je het bedrijfsproces beter aansturen en beter onderbouwde beslissingen nemen." 


Corina van Kempen laat een impressie zien van de stuurinformatie

Lange termijn
Voor veel ondernemers is het een bekend gevoel: de dagelijkse gang van zaken neemt zoveel tijd in beslag, dat er te weinig ruimte overblijft om naar de structurele zaken in en rond het bedrijf te kijken. Het verbeteren van management-informatie, de langetermijnplanning of het efficiŽnter maken van processen - je komt er gewoon niet aan toe.  "Zeker bij snelgroeiende bedrijven zie je dat hier eigenlijk weinig tijd en ruimte voor is ", vertelt Corina. "Logisch ook, want het runnen van de dagelijkse gang van zaken neemt veel tijd in beslag. Maar juist dan kun je de grip op de organisatie verliezen." Corina is werkzaam geweest in de financiŽle wereld. Daar zag ze regelmatig ondernemers niet (snel genoeg) reageren op de ontwikkelingen in en rond het bedrijf. Niet uit onwil of uit onkunde, maar uit onwetendheid. "Er is onvoldoende inzicht in de prestaties van specifieke onderdelen of medewerkers. Besluiten worden in de haast genomen op basis van gevoel, maar niet op basis van cijfers", vertelt ze. En dat kan er toe leiden dat er niet de juiste beslissingen worden genomen. "Je denkt als ondernemer dat je je bedrijf door en door kent, maar wat iets nou precies kost en oplevert, kan nog wel eens verrassend zijn."

Inzicht en overzicht
Als business controller gaat Corina met dit soort situaties aan de slag. "Door de cijfers van de organisatie in een online dashboard realtime inzichtelijk te maken, keert het overzicht terug. Digitaal zijn omzet en kosten inzichtelijk te maken per bv, per activiteit, maar ook per medewerker. Dan kun je beslissingen vanuit je gevoel onderbouwen met cijfers." Maar, dat zijn toch ook de taken van de boekhouder of de accountant? "Een boekhouder neemt veel uit handen, maar komt door de dagelijkse werkzaamheden ook niet aan structurele zaken toe. Een accountant adviseert de ondernemer vakkundig, maar is niet op de werkvloer aanwezig om veranderingen ook echt door te voeren in de praktijk." Want dat is volgens haar ook van belang: niet alleen adviseren, maar daadwerkelijk op de werkvloer zaken structureel veranderen.

Project- en interim-basis
De afgelopen ander half jaar heeft Corina binnen AGF Nederland de informatievoorziening en de daarbij behorende financiŽle- en personele organisatie geprofessionaliseerd. "Zeker bij snelgroeiende bedrijven zie je dat de systemen niet meegegroeid zijn. In de grotere organisatie zijn daardoor niet alle cijfers meer in ťťn oogopslag te overzien", vertelt ze. "Dat is nu digitaal inzichtelijk gemaakt." Ook heeft ze onderhandeld met banken en leveranciers waardoor de kosten zijn verlaagd, heeft ze werkprocessen geoptimaliseerd en de risico's in kaart gebracht. "Zo kom je als ondernemer niet voor verrassingen te staan. Pieter Boekhout van AGF Nederland bevestigt: "We hebben nu meer inzicht in de bewegingen in het bedrijf. Daardoor kunnen we de verschillende bedrijfsprocessen makkelijker aansturen."

AGF Nederland kan nu verder zonder fulltime Business Controller. "Natuurlijk blijf ik beschikbaar om de ingezette koers bij AGF Nederland verder te ondersteunen, maar ik wil graag meer ondernemers helpen met grip krijgen op hun financiŽle huishouding en risicoīs. Dat kan op zowel project- als op interim basis. Dat cijfers inzichtelijk en betrouwbaar zijn, dat wilt toch iedere ondernemer?"

Voor meer informatie:
Corina van Kempen (e-mail)
06-3078 8289

 

Publicatiedatum: 17-3-2017
Auteur: Arlette Sijmonsma
Copyright: www.agf.nl

  

Plaats een reactie:

Naam: *
Woonplaats: *
Email: *
  E-mail weergeven
Bericht: *
Voer de code in
*

 

 

Ander nieuws uit deze sector: