Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Spanje, Frankrijk en Italië verwachten gelijke aardbeiproductie aan 2016

De Spaans-Frans-Italiaanse Italian Strawberry Contact Group, samengesteld uit Franse, Italiaanse producenten en Spaanse producenten die samenwerken in de Strawberry Producers and Exporters Association of Huelva (Freshuelva), hielden afgelopen woensdag een vergadering in Frankrijk. Daar analyseerden ze de campagnevooruitzichten en besloten ze dat de productie gelijk zal zijn aan 2016. Daarnaast boekten ze vooruitgang in de samenwerking op het gebied van fytosanitaire zaken

De vertegenwoordigers van de drie landen verwachten dat de productie in 2016 gelijk blijft, met een goede verspreiding van de productie en een betere kwaliteit voornamelijk te danken aan de introductie van nieuwe variëteiten in de meeste bedrijven. Volgens Freshuelva is het areaal voor aardbeien in Huelva 5.400 hectare groot, terwijl het areaal in Italië 3.400 hectare is. Vertegenwoordigers van AOP Fraise uit Frankrijk verwachten dat de totale productie van het land zal uitkomen op 45.000 ton. De Franse vertegenwoordigers van AOP Fraise bevestigden ook hun aanwezigheid op het 3e Internationale Red Fruit Congress dat in juni in Huelva plaatsvindt en georganiseerd wordt door Freshuelva.

Met betrekking tot fytosanitaire zaken heeft de Groep de samenwerking versterkt. Italië gaat samenwerken met Frankrijk en Spanje om de concurrentiepositie van de sector te verbeteren. Frankrijk en Spanje werken sinds 2014 aan de wederzijdse erkenning van actieve bestanddelen als een manier om het gebruik te reguleren van fytosanitaire producten die noodzakelijk zijn om ziektes in de aardbeienteelt te bestrijden. Wederzijdse erkenning houdt in dat als een product in één lidstaat is goedgekeurd, het ook automatisch goedgekeurd is in de andere lidstaten indien de agrarische, fytosanitaire, en omgevingsomstandigheden vergelijkbaar zijn. De Contact Groep is ook samenwerking aangegaan op het gebied van promotie en zijn overeengekomen gezamenlijke voorstellen te doen die in het raamwerk passen van het overkoepelende Europees beleid.

Bron: fepex.es
Publicatiedatum: