Mededelingen

Vacaturesmeer »Tweetende AGF'ers

Laatste reactiesmeer »

Top-5 gisteren

Top-5 afgelopen week

Top-5 afgelopen maand

Koerslijstmeer »

Weer & verkeer

Weersverwachting
Nederland
Meer weer in Nederland
TLV: "Niet compenseren met tariefverhoging voor schoonste vrachtwagens"

Inkomsten Belgische tolheffing verdampen door milieuvriendelijk transport

De Belgische tolheffing op vrachtauto's levert de Belgische overheid minder op dan verwacht. Ben Weyts, minister van Mobiliteit, rekent nu op 400 miljoen euro en dat is 100 miljoen euro minder dan vooraf ingecalculeerd. De verklaring voor de lagere inkomsten ligt met name in het feit dat de transportsector in BelgiŽ sneller dan verwacht milieuvriendelijker vrachtwagens inzet en minder kilometers rijdt.

Niet compenseren
Transport en Logistiek Vlaanderen (TLV) heeft al gereageerd op het nieuws en benadrukt dat de overheid de financiŽle tegenvaller niet moet gaan compenseren met een forse tariefverhoging voor de schoonste vrachtwagens. Transporteurs zijn volgens TLV niet verantwoordelijk voor foutief opgestelde begrotingen.

Kilometerheffing voor personenwagens

TLV vreest echter dat, wanneer de tarieven op 1 juli 2017 volgens planning worden geÔndexeerd, alle transporteurs, dus ook degenen met de schoonste voertuigenparken, worden opgezadeld met een kostenstijging om het ontstane tekort te dichten. Volgens TLV is dit onwenselijk. De Belgische brancheorganisatie is meer een voorstander van een kilometerheffing die ook voor personenwagens geldt. ​

Bron: TLN


Publicatiedatum: 15-3-2017

  

Plaats een reactie:

Naam: *
Woonplaats: *
Email: *
  E-mail weergeven
Bericht: *
Voer de code in
*

 

 

Ander nieuws uit deze sector: