Mededelingen

Vacaturesmeer »Tweetende AGF'ers

Laatste reactiesmeer »

Top-5 gisteren

Top-5 afgelopen week

Top-5 afgelopen maand

Koerslijstmeer »

Weer & verkeer

Weersverwachting
Nederland
Meer weer in Nederland
Verduidelijking bezorgprocedure tachograafkaarten

Sinds eind vorig jaar hanteert KIWA-Register, het bedrijf dat namens de overheid vergunningen en andere officiële documenten uitgeeft, een nieuwe bezorgmethode voor digitale tachograafkaarten. Vanwege een aantal klachten van leden over deze nieuwe bezorgmethode van bestuurderskaarten heeft TLN de laatste weken regelmatig overleg met KIWA gevoerd. Een deel van de klachten is terug te voeren op de geringe informatie die KIWA verstrekte qua voorwaarden en mogelijkheden van de nieuwe bezorgmethode.

Duidelijkere informatie
TLN heeft dan ook aangedrongen op duidelijkere informatie richting ontvangers van bestuurderskaarten én richting werkgevers/aanvragers van bestuurderskaarten. Bij bedrijven met personeel vragen immers meestal niet de chauffeurs zelf hun bestuurderskaart aan, maar gebeurt dit centraal via bijvoorbeeld de administratie.

Bijlagen

In de bijlage Bezorgbericht ziet men hoe het bericht eruit ziet dat KIWA aan de houder van de bestuurderskaart stuurt, zodra deze geproduceerd is. Nieuw is de door KIWA opgestelde en voortaan met het bezorgbericht meegestuurde bijlage Afspraak maken en uitreiking bestuurderskaart. Daarin treft u nadere informatie aan over de mogelijkheden van het maken van een afspraak en het aan toonder laten bezorgen van een bestuurderskaart. Zie ook de websites van KIWA-Register en AMP met informatie over de aanvraag en bezorging van digitale tachograafkaarten.

Bron: TLN


Publicatiedatum: 15-3-2017

  

Plaats een reactie:

Naam: *
Woonplaats: *
Email: *
  E-mail weergeven
Bericht: *
Voer de code in
*

 

 

Ander nieuws uit deze sector: