Mededelingen

Vacaturesmeer »Tweetende AGF'ers

Laatste reactiesmeer »

Top-5 gisteren

Top-5 afgelopen week

Top-5 afgelopen maand

Koerslijstmeer »

Weer & verkeer

Weersverwachting
Nederland
Meer weer in Nederland
ItaliŽ: Goede markt voor asperges en citrus

"De handel in asperges en citrus verloopt uitstekend op de Caab in Bologna," laat Roberto Piazza weten, directeur van de groothandelscoŲperatie van de markt in Bologna.


"Het aspergeseizoen begint op gang te komen, hoewel de grootste volumes pas in april verwacht worden. Op dit moment is er aanvoer van asperges uit SiciliŽ, Puglia, SardiniŽ en Campania."

Groothandelaren raden telers aan de groenten zorgvuldig te verwerken. "Soms komen we asperges tegen die niet goed zijn afgesneden of van verschillende lengte zijn. Dit is echter slecht voor de handel omdat er misschien wel eersteklas asperges uit het buitenland op de markt komen."
Roberto Piazza (links) en Valentino Di Pisa

Valentino di Pisa, voorzitter van Fedagromercati en standhouder op de Caab markt, benadrukt eveneens het belang van de focus op kwaliteit. Zijn stand is de enige die naast het conventionele aanbod ook een apart biologisch assortiment biedt.Eťn handelaar laat een bundel asperges uit Mexico zien. De asperges kosten Ä7 per kilo maar zijn perfect gesneden en goed verpakt. Overige asperges, waaronder die uit ItaliŽ, worden voor Ä3,50 verkocht maar zijn slechts voor de helft eetbaar, dus per saldo even duur als de importasperges. "We wijzen hierop omdat lokaal niet automatisch een betere kwaliteit betekent en import lang niet altijd 'slecht' is."Piazza vertelt dat de citrusmarkt op dit moment vrij levendig is en handelaar Nello Clemenzi is het met hem eens. "De prijzen zijn goed, met name die van Tarocco en de beschikbare volumes zijn klein. De prijzen variŽren tussen de Ä1 en Ä2,30 per kilo, afhankelijk van de kalibers. De kwaliteit is uitstekend." 


De import van Spaanse clementines is gestopt. Er is al een tijd geen Italiaans product meer op de markt vanwege slechte weersomstandigheden. 

Publicatiedatum: 14-3-2017

  

Plaats een reactie:

Naam: *
Woonplaats: *
Email: *
  E-mail weergeven
Bericht: *
Voer de code in
*

 

 

Ander nieuws uit deze sector: