Mededelingen

Vacaturesmeer »Tweetende AGF'ers

Laatste reactiesmeer »

Top-5 gisteren

Top-5 afgelopen week

Top-5 afgelopen maand

Koerslijstmeer »

Weer & verkeer

Weersverwachting
Nederland
Meer weer in Nederland
Colombiaanse joint venture wil mee profiteren van jaarlijkse 30% groei Britse avocadomarkt

In het Verenigd Koninkrijk lijkt er voorlopig nog geen einde te komen aan de groeiende afzet van avocado's. De groeipercentages van 30% per jaar houden aan en in de rest van Europa is dezelfde trend zichtbaar. Het is dus het moment bij uitstek voor marktleiders binnen de sector om de krachten te bundelen. 
 
De Britse AGF-leverancier Fresca Group is een joint venture aangegaan met Cartama, één van de grootste producenten van Hass-avocado's in Colombia. De joint venture, Cartama UK, zal de avocado's in het Verenigd Koninkrijk gaan vermarkten.


Beide bedrijven zijn al 8 jaar lang handelspartners en hopen door deze joint venture de samenwerking ook op de lange termijn voort te zetten. Voor beide staat tijdens de gehele productieketen kwaliteit op nummer één, van de teelt tot het transport en de branding. Cartama is de belangrijkste avocadoproducent in Colombia en verruimt door deze samenwerking met Fresca zijn markttoegang en investeringsmogelijkheden. In Colombia kunnen 11 maanden per jaar avocado's geteeld worden zonder dat hiervoor irrigatie nodig is. De bomen hebben weinig gewasbeschermingsmiddelen nodig en zijn op verschillende hoogteliggingen aangeplant waardoor het seizoen verlengd wordt. Hierdoor is de kwaliteit van Colombiaanse avocado's gedurende het gehele seizoen constant en niet wisselend zoals vaak gezien wordt. 


Paul Frowde, algemeen directeur van Cartama UK, vertelt dat Cartama ruimschoots bewezen heeft een eersteklas avocadoteler te zijn en dat de band tussen beide bedrijven zeer sterk is. De grote volumes van Cartama zijn een uitstekende aanvulling op ons bestaande leveranciersbestand. Ik denk dat we door deze samenwerking de retail, groothandel en foodservicesector een sterk product te bieden hebben."Ricardo Uribe, directeur van Cartama, kijkt uit naar de samenwerking op de Britse markt. "De band tussen onze bedrijven is nu officieel. Onze samenwerking is gebaseerd op onze gezamenlijke visie en dat is het leveren van de beste Hass avocado's aan de Britse en Europese markt."

Voor meer informatie:
Paul Frowde
paul.frowde@cartamauk.com


Publicatiedatum: 14-3-2017

  

Plaats een reactie:

Naam: *
Woonplaats: *
Email: *
  E-mail weergeven
Bericht: *
Voer de code in
*

 

 

Ander nieuws uit deze sector: