Mededelingen

Vacaturesmeer »Tweetende AGF'ers

Laatste reactiesmeer »

Top-5 gisteren

Top-5 afgelopen week

Top-5 afgelopen maand

Koerslijstmeer »

Weer & verkeer

Weersverwachting
Nederland
Meer weer in Nederland
Italiaans koeltransport moet efficiŽnter

"Wij waren het, de Italianen, die het koeltransport uitvonden, maar momenteel lijkt het alsof iedereen het beter doet dan wij. In Nederland leidt men de jonge generaties op voor de logistieke sector en wij zijn druk met het organiseren van demonstraties en stakingen, maar waartegen eigenlijk?"

Massimo Savini, van RLA, is al tientallen jaren werkzaam binnen de sector en trekt de volgende conclusies naar aanleiding van de aangekondigde acties van de transportsector op 18 maart. 

FreshPlaza (FP): Wat vindt u van de demonstratie die op 18 maart gehouden wordt? 
Massimo Savini (MS): Ik vind dat ze moeten doen wat ze willen maar ik vraag mij wel af waartegen ze nu precies demonstreren. Er zijn drie partijen bij betrokken: het wegtransport, de organisaties en de regering. Onze situatie is ten dele het gevolg van het feit dat buitenlandse bedrijven efficiŽnter werken dan wij omdat zij groter en beter georganiseerd zijn. Ik denk niet dat we hiertegen kunnen staken.FP: Maar er wordt gevraagd om regels die voor iedereen gelden? 

MS: Zeker. Regels moeten worden nageleefd. Zo niet dan moeten de autoriteiten ingrijpen. Er is echter geen staking voor nodig om dit af te dwingen. We hebben alleen betere controles en meer stiptheid nodig. Ik zou iedereen graag ťťn vraag willen stellen: Zouden de kosten hoger zijn als iedereen volgens de regels werkt? Is de tuinbouwsector bereid om deze na te leven? 

FP: Wat zijn de beperkingen van de Italiaanse logistieke sector?
MS: We zijn achterop geraakt. We hebben koeltransport ontwikkeld maar zijn nu bang voor andere landen. In Nederland worden jongere generaties opgeleid voor de logistieke sector maar in ons land hebben we zelfs geen losplaatsen. Slechts een paar havens beschikken over de juiste faciliteiten om AGF te verwerken.FP: Wat kan de regering doen om de sector er weer bovenop te krijgen?
MS: De regering moet wetten aannemen tegen deze situatie. Ik geloof niet in mazen in de wet maar ik ben voorstander van rechtvaardige wetgeving. We moeten veranderingen doorvoeren omdat de sector zich niet aan zal passen aan ons trage tempo.

FP: In welk opzicht moet de sector veranderen?
MS: Door samen te werken en overeenkomsten aan te gaan, niet alleen binnen ItaliŽ maar ook op Europees niveau. We moeten kijken hoe buitenlandse bedrijven er in slagen logistieke netwerken op te bouwen die de kosten drukken.FP:Gelooft u in kortingen op brandstof?
MS: Intelligentie en vooruitkijken zijn belangrijkere aspecten dan de brandstofprijs. In ItaliŽ is er nooit een echt logistiek beleid gevoerd. Het is duurder om producten van SiciliŽ naar Milaan te vervoeren dan per zeevracht naar Afrika. Het is dus duidelijk niet enkel een kwestie van brandstofprijzen maar van de organisatie in zijn algemeen.


Contact:
Massimo Savini
Rete logistica agroalimentare
Via Dell'Arrigoni 308, Cesena
Tel: (+39) 0547/657840
E-mail: info@rlaitalia.it
Sito: www.rlaitalia.it

Publicatiedatum: 14-3-2017

  

Plaats een reactie:

Naam: *
Woonplaats: *
Email: *
  E-mail weergeven
Bericht: *
Voer de code in
*

 

 

Ander nieuws uit deze sector: