Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

"Prijsdaling Spaanse aardbeien zet niet door"

Tholen - Het Spaanse aardbeienseizoen is in volle gang. "De volumes zijn toegenomen en ook de vraag zit in de lift door het lenteweer in Belgiƫ. Vorige week lagen de temperaturen in het Spaanse Huelva boven de 25 graden Celsius. Deze week is het daar merkelijk kouder en er wordt regen verwacht. Er kwamen dus even grotere volumes, maar dat zal weer wat minderen. Enkele dagen kouder weer heeft een enorm effect op de productie-aantallen", aldus Henk Vlaeminck van Van Dijk Foods Belgium.



Prijsdaling

Hij geeft aan dat de prijs door het toenemende volume gezakt is. "De prijs op dit moment (13 maart) scheelt zo'n 30 tot 40 cent met begin vorige week. Eind vorige week zat de markt gemiddeld al een stuk lager, maar nog steeds wel boven de euro. De prijzen verschillen trouwens per leverancier en per kwaliteit." De concurrentie met binnenlandse aardbeien is nog niet zo groot. "Deze zijn nog duur natuurlijk, maar dat is een andere prijscategorie. Iedere prijs trekt haar publiek."

Minder aanvoer framboos en blauwe bes
Aangezien het volume deze week niet veel zal stijgen, verwacht hij dat de prijzen stabiel blijven deze week. "Natuurlijk hangt ook veel af van het weer hier, maar er wordt deze week prima lenteweer verwacht. Als dit verandert, zal de verkoop weer wat terugvallen, maar zo ver zijn we nog niet." Aardbeien zijn goed gevraagd volgens hem. "Er is ook weinig ander fruit beschikbaar. Van frambozen wordt nu drie weken minder aanvoer verwacht. Bij bosbessen lagen de volumes een tijdje lager, maar daar schijnt verandering in te komen. Deze week worden er weer meer blauwe bessen verwacht."

Voor meer informatie:
Henk Vlaeminck
Van Dijk Foods Belgium
Kempenarestraat 50
2860 Sint-Katelijne-Waver
Tel.: +32 15 55 65 61
Fax.: +32 15 55 65 66
info@vdfb.be
www.vandijkfoods.be