Mededelingen

Vacaturesmeer »Tweetende AGF'ers

Laatste reactiesmeer »

Top-5 gisteren

Top-5 afgelopen week

Top-5 afgelopen maand

Koerslijstmeer »

Weer & verkeer

Weersverwachting
Nederland
Meer weer in Nederland
Vanaf 1 april 2017

A1-formulier vereist bij transport in Frankrijk

In het kader van de minimumloonwetgeving in Frankrijk zal er op 1 april 2017 nog een extra document bij komen die chauffeurs in hun bezit moeten hebben. Het betreft een bewijs dat de werknemer ingedekt is wat betreft sociale verzekeringen: het zogenaamde A1-formulier. Dit moet voor elke chauffeur apart worden aangevraagd. Het kan zo'n 3 4 werkdagen duren voordat het formulier binnen is indien je geen account hebt op TWinternet van de Sociale Verzekeringsbank.

De chauffeur krijgt uiteindelijk het formulier binnen via Mijnoverheid.nl. Het exemplaar van het formulier moet na ontvangst meegenomen worden in de cabine van het voertuig. Daarbij is het van belang dat chauffeurs over een kopie beschikt indien Transport in Nood er als vertegenwoordiger om vraagt.

Is de chauffeur woonachtig in het buitenland? Dan moet de aanvraag worden gedaan bij de desbetreffende organisatie in dat land waar een A1-formulier wordt verstrekt. Transport in Nood beschikt niet over de middelen voor aanvraagprocedures in het buitenland.
Bron: Transport in Nood

Publicatiedatum: 20-3-2017

  

Plaats een reactie:

Naam: *
Woonplaats: *
Email: *
  E-mail weergeven
Bericht: *
Voer de code in
*

 

 

Ander nieuws uit deze sector: