Mededelingen

Vacaturesmeer »Tweetende AGF'ers

Laatste reactiesmeer »

Top-5 gisteren

Top-5 afgelopen week

Top-5 afgelopen maand

Koerslijstmeer »

Weer & verkeer

Weersverwachting
Nederland
Meer weer in Nederland
Stijn Bruers, ecoloog en milieuactivist:

"Bio niet gezonder of beter voor het milieu"

Biologische producten zijn niet gezonder en niet beter voor het milieu. Met dat ferme statement klopt ecoloog en milieuactivist Stijn Bruers aan bij het AD. Hij stelt dat er te weinig wetenschappelijk bewijs bestaat voor de claim dat biologische producten gezonder zijn - en dat de gedachte daarachter meer berust op een placebo-effect. Als je maar lang genoeg gelooft dat biologisch gezonder is, dan ga je ze vanzelf meer waarderen. Ook wijst Bruers erop dat het gebruik van gewasbeschermingsmiddelen in de biologische teelt soms schadelijker is dan de chemische die gebruikt wordt in de gangbare teelt. De winst zit volgens hem meer in het optimaliseren van de gangbare teelt, dan "blind te staren op een onbespoten tomaat".

Lees hier het volledige artikel.
Publicatiedatum: 13-3-2017

  

Reacties:


Heerlijk die argumenten. Het beste afkraken omdat het hiet 100% is terwijl het alternatief ons achtervolgt. Ja, er is winst te halen als het gaat om de traditionele teelt. Vergeet hierbij de granen en appelen ťn olien niet. Hier wordt, dankzij de GM heerlijk uit volle borst gespoten.

De redenatie dhr. Bruers is ongeveer gelijk aan het volgende verhaal: "Ik ken een vrouwtje van 95 jaar. Haar hele leven heeft zij stevig gerookt en is nog steeds gezond.
Conclusie . . roken is niet ongezond".


Kritische Wereldburger ťn Consument, Waterland - 22-3-2017 13:15:26


Eindelijk 'n ervaringsdeskundige die
gemotiveerd aangeeft wat vele al weten of denken te weten. Het gebruik van biologische mest z'n schadelijke bacteriŽn lag ooit ten grondslag aan de EHEC crisis, dit heeft de voedingstuinbouw destijds heel veel geld gekost. Toen dit probleem ter sprake kwam in de vorm van nieuwe
regelgeving bij certificeringseisen, schreeuwde de biologische sector moord en brand. Voedselveiligheid
en gezondheid gaan voor biologisch!
Natuurlijk maakt ieder voor zich zijn eigen keuze traditioneel of biologisch.

Theo Douven, Melderslo (email) - 13-3-2017 20:21:59


Plaats een reactie:

Naam: *
Woonplaats: *
Email: *
  E-mail weergeven
Bericht: *
Voer de code in
*

 

 

Ander nieuws uit deze sector: