Mededelingen

Vacaturesmeer »Tweetende AGF'ers

Laatste reactiesmeer »

Top-5 gisteren

Top-5 afgelopen week

Top-5 afgelopen maand

Koerslijstmeer »

Weer & verkeer

Weersverwachting
Nederland
Meer weer in Nederland
Hoge boete bij te veel rust in cabine voertuig

In de Europese verordening over rij- en rusttijden staat dat de dagelijkse rusttijd of de verkorte wekelijkse rusttijd (minimaal 24 uur eenmaal per twee weken) in de cabine van de vrachtauto genoten mag worden indien deze behoorlijke slaapfaciliteiten biedt en het voertuig stilstaat. Steeds meer landen gaan er toe over om te beboeten bij het doorbrengen van de wekelijkse rust (45 uur) in de cabine van het voertuig.

Slaapfaciliteiten
Duitsland heeft het voornemen dit te beboeten met 60 euro per uur voor de werknemer en 180 euro per uur voor de werkgever voor elk uur wat in de cabine wordt doorgebracht of op een plek zonder slaapfaciliteit. Eind maart wordt hierover besloten.

BelgiŽ en Frankrijk hadden al eerder hoge boetes hierop ingesteld. BelgiŽ beboet met 1800 euro die onmiddellijk voldaan moet worden, anders wordt het voertuig vastgezet. In Frankrijk kan de boete oplopen tot 30.000 euro en eventueel met een gevangenisstraf.

Overnachten

evofenedex benadrukt haar leden dat enkel de dagelijkse en verkorte wekelijkse rust in het voertuig mag worden doorgebracht. Het voertuig moet wel voldoende slaapfaciliteiten hebben zodat de chauffeur er kan overnachten.

Daarnaast adviseert evofenedex chauffeurs die naar en door Frankrijk rijden om voor een sluitende administratie van activiteiten en rust in hun tachograaf te zorgen. Er mag gecontroleerd worden op 28 voorafgaande kalenderdagen aan de rit. Problemen kunnen voorkomen worden met deze sluitende administratie van activiteiten en rust in de tachograaf.

Bron: EVO

Publicatiedatum: 16-3-2017

  

Plaats een reactie:

Naam: *
Woonplaats: *
Email: *
  E-mail weergeven
Bericht: *
Voer de code in
*

 

 

Ander nieuws uit deze sector: