Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Vijftig jaar vakgroep fruitteelt Bonn/Rhein-Sieg

De vakgroep fruitteelt Bonn/Rhein-Sieg vierde op 2 maart 2017 met een feestelijke plechtigheid in Wachtberg-Villip haar 50-jarig jubileum. Ferdinand Völzgem (Bonn), voorzitter van de vakgroep, kon talrijke eregasten bij de feestelijke plechtigheid begroeten. Onder hen waren ook de voorzitter van het Landbouwschap Nordrhein-Westfalen, Johannes Frizen, die de feestrede hield.


Foto: Birgit Scheel

Op 2 juli 1966 vond de eerste bijeenkomst van de nieuw opgerichte 'vakgroep fruitteelt van het district Bonn' plaats in de fruitplantages van Wilhelm Ley in Meckenheim. Door de gemeentelijke herordening in 1969 werden de districten Bonn en Sieg samengevoegd tot het Rhein-Sieg-district. Twee jaar later verenigden de vakgroepen fruitteelt van beide districten zich dan ook tot de huidige vakgroep fruitteelt Bonn/Rhein-Sieg.

De vakgroep Bonn/Rhein-Sieg vertegenwoordigd circa 100 fruittelers die hardfruit, steenfruit en bessen telen. Opgaven van de vakgroep zijn belangenvertegenwoordiging, bijscholing van de leden en public relations, zoals bijvoorbeeld bij het Meckenheimer Blütenfest. De vakgroep is een onderorganisatie van het 'Provinzialverband Rheinischer Obst- und Gemüsebauer'.

Naar aanleiding van het jubileum heeft de 'Ältestenrat' van de vakgroep – een groepering van oudere fruittelers – het virtuele fruitteeltmuseum Rheinland geopend. Op de internetsite www.obstbau-museum-rheinland.de kunnen geïnteresseerden een tijdreis door 150 jaar fruitteelt in het Rheinland maken. In totaal 40 virtuele ruimtes nodigen uit om rond te kijken tussen meer dan 1.500 historische en actuele foto's.

Franz Bellinghausen (Königswinter), Anton Dick (Meckenheim) en Elmar Schmitz-Hübsch (Bornheim) hebben als verantwoordelijken veel tijd geïnvesteerd in het samenstellen van een omvangrijk overzicht over de onderwerpen fruitteelt, boomschool, techniek, lokaliteit en verkoop. Aangezien men het aanbod constant wil uitbreiden, vragen zij bezoekers van het virtuele fruitteeltmuseum om verdere historische en actuele opnames ter beschikking te stellen door het aan hen uit te lenen.
Publicatiedatum: