Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Granaatappelen en zoete aardappen uit Israël en Zuid-Afrika bij Landgard

Landgard en EDOM brengen per direct als sterke partners Israëlische en Zuid-Afrikaanse producten nieuw op de Duitse markt.

Terwijl de eerste zoete aardappelen van EDOM klaar zijn om vanuit Israëlische teeltbedrijven een zeereis naar Duitsland maken, arriveren reeds de eerste vers geoogste granaatappelen van de nieuwe coöperatieleden in Duitsland. Pas in februari hebben de Israëlische telerscoöperatie EDOM en de circa 50 bij haar aangesloten bedrijven in het bijzijn van de ambassadeur van Israël, Yakov Hadas-Handelsman, de officiële lidmaatschapsdocumenten ondertekend. Dit gebeurde op de beursstand van Landgard op de Fruit Logistica. Inmiddels staan reeds de eerste producten voor de handel ter beschikking.

Armin Rehberg, bestuursvoorzitter van Landgard: "Als moderne telerscoöperatie bieden we klanten dankzij ons toenemende internationale telersbestand het hele jaar door category-oplossingen rondom groenten en fruit. Juist bij nieuwe en exotische internationale producten zijn optimaal afgestemde kwaliteitsmanagement- en kwaliteitsbewakingsprocessen van grote betekenis". "Met de Israëlische lidbedrijven hebben we sterke partners aan onze zijde, waarmee we de handel ook een belangrijk assortiment uit Israël en Zuid-Afrika ter beschikking ter beschikking kunnen stellen, waar vanuit de consumenten voldoende vraag naar is. Desondanks is en blijft de corebusiness van onze telerscoöperatie ook in de toekomst de verkoop van de producten van onze lidbedrijven in Duitsland."

De nieuwe internationale telers produceren niet alleen in Israël granaatappelen en zoete aardappelen, maar daarnaast van februari tot en met juni ook in Zuid-Afrika. In Israël wordt er op een oppervlakte van circa 550 hectare geteeld en in Zuid-Afrika op een oppervlakte van 120 hectare. Men teelt granaatappelen van de rassen Aco, Hershkovitz, Shir en het late ras Wonderful. De EDOM group biedt met EDOM UK, EDOM Roots en EDOM Fruits echter ook een omvangrijk assortiment aan van onder meer komkommers, meloenen, abrikozen, avocado's, dadels, vijgen en kumquats. EDOM is één van de sterkste en grootste telersorganisaties van Israël en is sinds februari 2017 één van de nieuwe internationale partners van Landgard.




Publicatiedatum: