Mededelingen

Vacaturesmeer »Tweetende AGF'ers

Laatste reactiesmeer »

Top-5 gisteren

Top-5 afgelopen week

Top-5 afgelopen maand

Koerslijstmeer »

Weer & verkeer

Weersverwachting
Nederland
Meer weer in Nederland
Granaatappelen en zoete aardappen uit IsraŽl en Zuid-Afrika bij Landgard

Landgard en EDOM brengen per direct als sterke partners IsraŽlische en Zuid-Afrikaanse producten nieuw op de Duitse markt. 

Terwijl de eerste zoete aardappelen van EDOM klaar zijn om vanuit IsraŽlische teeltbedrijven een zeereis naar Duitsland maken, arriveren reeds de eerste vers geoogste granaatappelen van de nieuwe coŲperatieleden in Duitsland. Pas in februari hebben de IsraŽlische telerscoŲperatie EDOM en de circa 50 bij haar aangesloten bedrijven in het bijzijn van de ambassadeur van IsraŽl, Yakov Hadas-Handelsman, de officiŽle lidmaatschapsdocumenten ondertekend. Dit gebeurde op de beursstand van Landgard op de Fruit Logistica. Inmiddels staan reeds de eerste producten voor de handel ter beschikking.

Armin Rehberg, bestuursvoorzitter van Landgard: "Als moderne telerscoŲperatie bieden we klanten dankzij ons toenemende internationale telersbestand het hele jaar door category-oplossingen rondom groenten en fruit. Juist bij nieuwe en exotische internationale producten zijn optimaal afgestemde kwaliteitsmanagement- en kwaliteitsbewakingsprocessen van grote betekenis". "Met de IsraŽlische lidbedrijven hebben we sterke partners aan onze zijde,  waarmee we de handel ook een belangrijk assortiment uit IsraŽl en Zuid-Afrika ter beschikking ter beschikking kunnen stellen, waar vanuit de consumenten voldoende vraag naar is. Desondanks is en blijft de corebusiness van onze telerscoŲperatie ook in de toekomst de verkoop van de producten van onze lidbedrijven in Duitsland."

De nieuwe internationale telers produceren niet alleen in IsraŽl granaatappelen en zoete aardappelen, maar daarnaast van februari tot en met juni ook in Zuid-Afrika. In IsraŽl wordt er op een oppervlakte van circa 550 hectare geteeld en in Zuid-Afrika op een oppervlakte van 120 hectare. Men teelt granaatappelen van de rassen Aco, Hershkovitz, Shir en het late ras Wonderful. De EDOM group biedt met EDOM UK, EDOM Roots en EDOM Fruits echter ook een omvangrijk assortiment aan van onder meer komkommers, meloenen, abrikozen, avocado's, dadels, vijgen en kumquats. EDOM is ťťn van de sterkste en grootste telersorganisaties van IsraŽl  en is sinds februari 2017 ťťn van de nieuwe internationale partners van Landgard.

Publicatiedatum: 14-3-2017

  

Plaats een reactie:

Naam: *
Woonplaats: *
Email: *
  E-mail weergeven
Bericht: *
Voer de code in
*

 

 

Ander nieuws uit deze sector: