Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Productie verplaatst zich naar Rio Grande Do Norte vanwege beschikbaarheid water

Brazilië exporteert fors meer meloenen

Volgens het Braziliaanse ministerie van Buitenlandse Handel (MDIC) exporteerde de regio Rio Grande do Norte in de eerste twee maanden van het jaar voor €6,3 miljoen, een stijging van 45,2% ten opzichte van de zelfde periode 2016. De fruitsector was de aanjager van deze exportgroei. Er werden vooral meer meloenen en watermeloenen geëxporteerd. De meloenenexport steeg van €9 miljoen in het eerste kwartaal van 2016 naar €24,6 miljoen in dezelfde periode van dit jaar. Rio Grande do Norte is het belangrijkste productiegebied van deze fruitsoort en exporteerde 43.700 ton. 

De export van watermeloenen steeg van €1,7 miljoen in de eerste twee maanden van 2016 naar €5,8 in dezelfde periode van 2017, waarbij de exportvolumes verdrievoudigden naar 12.800 ton.

De groei van de meloenenproductie kan toegeschreven worden aan het feit dat teeltbedrijven zich van Ceará naar de naburige regio Rio Grande do Norte hebben verplaatst als gevolg van waterschaarste. Daarnaast was het seizoen dit jaar langer dan gebruikelijk.

In Rio Grande do Norte is de watervoorziening beter en zijn er meer mogelijkheden tot het verkrijgen van milieuvergunningen, waardoor het tuinbouwareaal er groeit. De productiviteit is eveneens toegenomen dankzij de toepassing van nieuwe technologieën. Bedrijven hebben de exportvolumes opgevoerd ter compensatie van de daling van de binnenlandse consumptie. Ondanks de exportstijging hebben bedrijven momenteel lagere winstmarges als gevolg van de ongunstige wisselkoers.
Publicatiedatum: