Mededelingen

Vacaturesmeer »Tweetende AGF'ers

Laatste reactiesmeer »

Top-5 gisteren

Top-5 afgelopen week

Top-5 afgelopen maand

Koerslijstmeer »

Weer & verkeer

Weersverwachting
Nederland
Meer weer in Nederland
Spanje verwacht hogere citroenenprijzen

Nu de voorraden Primofiori citroenen bijna uitgeput zijn, bereidt de Spaanse sector het seizoen van Verna citroenen voor. Het bedrijf Frutas Juanito is al gestart met de oogst, die dit jaar iets vroeger dan gebruikelijk valt. De overgang naar dit ras zal waarschijnlijk zorgen voor hogere prijzen.

"Hoewel de prijzen vorig jaar nog hoger waren, zijn de prijzen nog altijd aan de hoge kant," vertelt Juanjo Cárcel van Frutas Juanito. Aan het begin van het seizoen waren de volumes 15% groter dan vorig seizoen maar dat is niet voldoende, meent Juanjo. Ondanks de lichte productiestijging heeft de kwaliteit van het fruit te lijden gehad van het slechte weer in december en januari. "Toch is de kwaliteit van onze Spaanse citroenen goed en kunnen we aan de eisen van onze klanten voldoen."


De laatste 3 tot 4 jaar heeft het bedrijf uit Murcia zijn exportvolume vergroot. Het exporteert onder meer naar Canada, China, Arabische landen, Maleisië, Costa Rica, Uruguay, Argentinië en Brazilië. Binnen Europa exporteert het bedrijf naar Duitsland, Frankrijk, Italië, Denemarken, Zwitserland, Polen, Engeland, Nederland, Litouwen, Letland, Roemenië en Oekraïne. "Onze afzet op de internationale markt is de laatste jaren met 50% tot 60% gegroeid, waardoor ons Juanito merk steeds meer bekendheid verwerft."


Voor meer informatie:
Juanjo Cárcel
Frutas Juanito
Tel.: +34 615 159 640 

Publicatiedatum: 14-3-2017

  

Plaats een reactie:

Naam: *
Woonplaats: *
Email: *
  E-mail weergeven
Bericht: *
Voer de code in
*

 

 

Ander nieuws uit deze sector: