Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Spanje verwacht hogere citroenenprijzen

Nu de voorraden Primofiori citroenen bijna uitgeput zijn, bereidt de Spaanse sector het seizoen van Verna citroenen voor. Het bedrijf Frutas Juanito is al gestart met de oogst, die dit jaar iets vroeger dan gebruikelijk valt. De overgang naar dit ras zal waarschijnlijk zorgen voor hogere prijzen.

"Hoewel de prijzen vorig jaar nog hoger waren, zijn de prijzen nog altijd aan de hoge kant," vertelt Juanjo Cárcel van Frutas Juanito. Aan het begin van het seizoen waren de volumes 15% groter dan vorig seizoen maar dat is niet voldoende, meent Juanjo. Ondanks de lichte productiestijging heeft de kwaliteit van het fruit te lijden gehad van het slechte weer in december en januari. "Toch is de kwaliteit van onze Spaanse citroenen goed en kunnen we aan de eisen van onze klanten voldoen."


De laatste 3 tot 4 jaar heeft het bedrijf uit Murcia zijn exportvolume vergroot. Het exporteert onder meer naar Canada, China, Arabische landen, Maleisië, Costa Rica, Uruguay, Argentinië en Brazilië. Binnen Europa exporteert het bedrijf naar Duitsland, Frankrijk, Italië, Denemarken, Zwitserland, Polen, Engeland, Nederland, Litouwen, Letland, Roemenië en Oekraïne. "Onze afzet op de internationale markt is de laatste jaren met 50% tot 60% gegroeid, waardoor ons Juanito merk steeds meer bekendheid verwerft."


Voor meer informatie:
Juanjo Cárcel
Frutas Juanito
Tel.: +34 615 159 640 
Publicatiedatum: