Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
SmartPackr robot van Greefa

Slimme inpakrobot voor appelen

Snelheid, capaciteit en efficiëntie zijn belangrijke eisen binnen de snelgroeiende fruitexportsector in Zuid-Afrika. Fabrikanten van verpakkingsapparatuur doen hun best om betere en snellere oplossingen te ontwikkelen. In 2014 boekte de Zuid-Afrikaanse appelsector alleen al een omzetrecord van €43,5 miljoen en sindsdien is de export naar China en overige Aziatische markten alleen maar gegroeid.



Het Nederlandse Greefa, dat de Zuid-Afrikaanse appelsector bedient via MED Automation, heeft een robot ontworpen die trays kan vullen met een tempo van één stuk fruit per seconde. Deze zogenaamde SmartPackr robot combineert snelheid met GREEFA's externe kwaliteitsdetectie en een scan voor kleur.

"Via een gebruiksvriendelijk touchscreen kan de gebruiker de snelheid en capaciteit echter ook zelf bepalen," vertelt Dick Verkade van Greefa. "Op deze manier kan zelfs de exacte positie van het fruit bepaald worden. De SmartPackr is de meest nauwkeurige, efficiënte en gebruiksvriendelijke verpakkingsoplossing voor de fruitsector die er momenteel op de markt is en dat willen we graag zo houden."

Gevraagd naar de capaciteit en terugverdientijd, geeft Greefa aan dat een enkele verpakrobot in de praktijk niet zal worden ingezet. "De aanvragen die wij hebben gekregen zijn voor een aantal robots bij elkaar. De capaciteit is hiermee schaalbaar. Een pakunit met twee robots is het meest logisch; de capaciteit van de unit is dan twee vruchten per seconde. Verdere schaalvergroting van de capaciteit is mogelijk door het plaatsen van meerdere pakunits. De terugverdientijd is sterk afhankelijk van de lokale omstandigheden bij de klant: wat is het uurloon van de verpakkers, hoeveel shifts per dag wordt er verpakt, etc. Dit zal dus per klant specifiek moeten worden berekend."


Voor meer informatie:
Greefa
Langstraat 12
4196 JB Tricht | NL
T +31 345 578 100
F +31 345 578 200
info@greefa.com
www.greefa.nl
■ routebeschrijving
Publicatiedatum: