Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Poolse blauwebessensector ontwikkelt nieuwe standaard

"Poolse blauwe bessen staan bekend om hun heerlijke smaak. Na de pluk loopt de kwaliteit van het fruit echter snel terug. Het is dan ook het beste om het product zo kort mogelijk nat de oogst te consumeren, meent de Polish Berry Cooperative (PCB), die onlangs een nieuwe productiestandaard heeft gepresenteerd. 

De nieuwe productiestandaard kwam tot stand door de samenwerking van PCB, Europa's grootste blauwebessenproducent, Polish Berry, Wielkoplska en Carpathian Blueberry Producers. 

"We willen een nieuwe, hogere standaard introduceren. De blauwe bessen zullen onmiddellijk na de pluk worden gekoeld. Onze eisen zijn strenger dan die van de meeste certificeringsorganen. Dankzij deze strenge eisen blijft ons fruit echter wel langer vers," legt Jaroslaw Bien van Polish Berries uit.

"Deze hoge eisen zorgen ervoor dat wij naar 25 landen op 4 continenten kunnen exporteren. Het is van belang om voortdurend training te bieden en toe te zien op de naleving van onze '7 goede oogstpraktijken'. We hopen hiermee kwaliteitsverlies van ons product te voorkomen."


Publicatiedatum: