Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Meer Europese steun voor Poolse hardfruittelers

De Europese Commissie heeft meer steun toegezegd aan telers die gedupeerd zijn door de Russische boycot, zo heeft Eurocommissaris Phil Hogan bekend gemaakt. Met name Poolse hardfruittelers hebben deze steun hard nodig.

De Poolse minister van Landbouw Krzysztof Jurgiel heeft voorgesteld om meer fruit uit de markt te nemen in ruil voor compensatie om zo het aanbod op de markt te verminderen. Jurgiel legt uit dat de appelprijzen met zo'n 10% tot 15% zijn gedaald ten opzichte van vorig jaar wat volgens hem reden voor de Commissie is om in te grijpen. 
Tot nu toe heeft de Europese Commissie €450 miljoen uitgetrokken om gedupeerde telers te compenseren. Een aanzienlijk deel van deze som, bijna €215 miljoen, is uitbetaald aan Poolse fruittelers.

Uit gegevens van de Commissie blijkt verder nog dat van de 1,5 miljoen ton AGF die in de gehele EU uit de handel werd genomen, 700.000 ton afkomstig was van Poolse telers.
Publicatiedatum: