Mededelingen

Vacaturesmeer »Tweetende AGF'ers

Laatste reactiesmeer »

Top-5 gisteren

Top-5 afgelopen week

Top-5 afgelopen maand

Koerslijstmeer »

Weer & verkeer

Weersverwachting
Nederland
Meer weer in Nederland
Nieuwe weegmachine voor prei

Aja levert al geruime tijd weegmachines voor pakstations en andere AGF-faciliteiten in het Verenigd Koninkrijk. Het bedrijf heeft naar eigen zeggen een groot aantal geldbesparende weegsystemen geÔnstalleerd bij leveranciers, opslagplaatsen en Britse retailers.Aja heeft nu een weegsysteem ontwikkeld dat specifiek is gericht op prei. Met de machine kan prei zo nauwkeurig mogelijk met een vast gewicht worden verpakt met zo min mogelijk afval of teveel gewicht per verpakking. Prei genereren het hele jaar door als basisproduct een hoge omzet in het Verenigd Koninkrijk. Omdat de lengte en het gewicht per stuk prei zoveel kan verschillen, is het echter ook een groentensoort die lastig is om efficiŽnt te verpakken. De stukken prei moeten tijdens de verpakking continu worden aangepast. Ook moet er steeds weer worden bepaald of er tijdens het verpakken moet worden uitgegaan van een gemiddeld gewicht of van een netto minimum gewicht. Dit soort problemen hebben direct invloed op de totale winstmarges van de preisector.

De Aja HWS Super Selector Semi Automatic Multihead Weigher is speciaal ontworpen om het verpakken van prei te automatiseren. Hierdoor worden arbeidskosten verlaagd en wordt het tempo van de bedrijfsvoering versneld. De machine zorgt ervoor dat het niet langer nodig is om met gokwerk en het schuiven met afzonderlijke stukken prei zo goed mogelijk aan het streefgewicht te komen. 

De HWS is gebaseerd op het standaard multihead weigher-concept van Aja. De machine gebruikt veertien weegtrechters die achter elkaar in een tafel zitten verwerkt. Een medewerker vult de trechters continu met prei, terwijl de weegmachine de beste combinatie zoekt met betrekking tot het streefgewicht. De stukken prei vallen vervolgens op een lopende band, die onder de machine door loopt en uitkomt bij een flowwrapper. 

Alle prei wordt met de lopende band op dezelfde plek verzameld, waarbij afgewezen stukken prei een andere richting op gaan. Een speciaal onderdeel van de machine zorgt ervoor dat de prei in de juiste positie wordt geplaatst, voordat de flowwrapper de prei inwikkelt.

De weegtrechters van de HWS kunnen preistukken met een maximale lengte van 40 cm verwerken. De verpakkingssnelheid is maximaal 30 stukken per minuut. Ondanks dat preistukken onderling enorm qua formaat kunnen verschillen, zorgt de machine ervoor dat een vast gewicht wordt aangehouden. Ook kunnen machines in tandem worden opgesteld, waarmee het systeem nog productiever en efficiŽnter wordt.

Voor meer informatie:
Louise Mather
Aja
reception@aja-uk.com
www.aja-uk.com


Publicatiedatum: 15-3-2017

  

Plaats een reactie:

Naam: *
Woonplaats: *
Email: *
  E-mail weergeven
Bericht: *
Voer de code in
*

 

 

Ander nieuws uit deze sector: