Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Eerste Zuid-Afrikaanse bio-pompoenen gearriveerd

Met de introductie van biologische oranje pompoenen uit Zuid-Afrika biedt Q-cape de retail in Nederland en Duitsland een duurzaam en smaakvol product. Volgens directeur Leo Stoker van het Dronter handelshuis biedt de teelt voordelen ten opzichte van die in Europa en Zuid-Amerika.



De eerste zeecontainers met het oranje product zijn net gearriveerd in Nederland. De pompoenen worden momenteel gewassen en gesorteerd elders in Flevoland. Het handelshuis onderhoudt van oudsher contacten met groente- en fruittelers in Zuid-Afrika. Q-cape bezoekt met regelmaat deze productiebedrijven om goede afspraken te maken over de teelt, levering en de organisatie. De voordelen zijn groot, volgens Stoker, zoals het klimaat in Zuid-Afrika. "We hebben daar samenwerkingen in verschillende teeltgebieden, met elk hun eigen subklimaat. Dat leidt er toe dat we over een langere periode goede omstandigheden hebben voor de teelt. We kunnen dus een stabiele kwaliteit aanbieden. De smaak van de Zuid-Afrikaanse pompoen is lekker zoet en daarmee erg smaakvol."

De teelt van Q-cape voldoet aan de Europese kwaliteitsnormen. Bijkomend voordeel is dat de transporttijd korter is dan bij de import uit andere werelddelen met gelijke omstandigheden. Stoker verwacht een snelle groei in de samenwerking. "De vraag naar dit gewas neemt toe. Het is een eerlijk product waarvan de consument steeds meer mogelijkheden ziet om te gebruiken. Het is niet meer alleen de soep, ook kun je het prima verwerken in je salade of op de barbecue."

Voor meer informatie:
Leo Stoker
Q-cape b.v.
T: +31 (0)85 00 21 020
F: +31 (0)85 00 21 021
M: +31 (0)6 22 12 18 52
leostoker@qcape.nl
www.qcape.nl
Publicatiedatum: