Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Aardbeien voor het eerst onder belichting bij BelOrta

"We verkopen een kleine 10 miljoen kilo aardbeien per jaar"

De eerste Belgische aardbeien van BelOrta zijn vanaf vandaag terug beschikbaar. Deze primeuraardbeien zijn van de vroege variƫteit Sonata en werden aangevoerd door producent Lieven Colembie. Door productie onder belichting start ons aardbeiseizoen 2,5 weken vroeger dan vorig jaar. ISPC kocht het fruit en zal deze via haar winkels aanbieden aan horeca-professionals.



Forse stijging in het areaal
Jaarlijks worden er via BelOrta een kleine 10 miljoen kg aardbeien verkocht van verschillende teeltsystemen, gaande van substraat- of vollegrondsteelt onder glas, in tunnels of open lucht. Het areaal aardbeien bij BelOrta bedraagt dit jaar 337 ha. Dit is een stijging van maar liefst 7% t.o.v. vorig jaar. Deze stijging situeert zich zowel bij de beschermde teelt (serres en plastiek tunnels) als de openluchtteelt. De belangrijkste rassen blijven Elsanta, Portola en Elegance. Binnen alle rassen zien we dat Elsanta goed is voor een 42%. Traditioneel is de vroege soort Sonata de eerste bij BelOrta.

Voortaan ook onder belichting
Dit jaar wordt er op BelOrta voor het eerst 1 ha aardbeien onder belichting geteeld. Tijdens de donkere wintermaanden kan hiermee het gebrek aan licht voor de aardbeiproductie opgevangen worden. Dankzij dergelijke teelttechnieken kan er weldra tijdens alle seizoenen genoten worden van onze smakelijke BelOrta aardbeien. Om deze topproducten dit seizoen nog meer te doen opvallen in de fruitrayon kozen onze producenten voor een opvallende nieuwe aardbeipunnet. Op de achterkant vind je verschillende spelletjes terug die aantrekkelijk zijn voor jong en oud. Smaak en plezier worden hier op de juiste manier gecombineerd.

Contactpersoon productspecifieke informatie:
Divisie Borgloon
Tel: +32 (0)12 670 210
Divisie Zellik
Tel: +32 (0)2 481 08 83
verkoopfruit@belorta.be
www.belorta.be
Publicatiedatum: