Mededelingen

Vacaturesmeer »Tweetende AGF'ers

Laatste reactiesmeer »

Top-5 gisteren

Top-5 afgelopen week

Top-5 afgelopen maand

Koerslijstmeer »

Weer & verkeer

Weersverwachting
Nederland
Meer weer in Nederland
Rechtbank verlaagt waterzuiveringsheffing AGF-bedrijf niet

Tholen - Als je als AGF-groothandel ook groenten wast en verwerkt, mag je dan de lagere waterzuiveringsheffing van een groentenwasserij betalen? Een Brabantse AGF-handel vindt van wel, maar de rechter is het er niet mee eens. De handelaar moet het hogere tarief betalen voor de categorie 'overige bedrijfsruimten'. 

De zaak kwam in februari voor de Rechtbank Zeeland-West-Brabant. De AGF-groothandel verdient voor 75% zijn geld met de handel van AGF. Ongeveer 25% van de omzet komt uit het bewerken van AGF-producten tot panklare producten: snijden, eventueel wassen en verpakken. 

In zijn belastingaangifte koos het bedrijf bij de zuiveringsheffing bedrijfsruimte voor de categorie 'groentewasserij', ook omdat zijn bedrijf een bezinkput heeft. Daardoor was de aanslag 2.500 euro lager dan in de categorie 'overige bedrijfsruimten', waar groothandels normaal in vallen. Daar kun je niet aangeven dat je bedrijf is uitgerust met een bezinkput.

De rechtbank vindt dat de handel het hogere tarief moet betalen. "Zelfs als de groentenwasserij binnen de groothandel het meeste afvalwater produceert, beslaat de groentewasserij slechts een klein deel van de onderneming", oordeelt de rechtbank. Er is ook geen sprake van voldoende gescheiden afvalwaterstromen en daarom kan er ook niet met twee verschillende categorieŽn gewerkt worden.


Publicatiedatum: 10-3-2017

  

Plaats een reactie:

Naam: *
Woonplaats: *
Email: *
  E-mail weergeven
Bericht: *
Voer de code in
*

 

 

Ander nieuws uit deze sector: