Mededelingen

Vacaturesmeer »Tweetende AGF'ers

Laatste reactiesmeer »

Top-5 gisteren

Top-5 afgelopen week

Top-5 afgelopen maand

Koerslijstmeer »

Weer & verkeer

Weersverwachting
Nederland
Meer weer in Nederland
Duidelijk zicht op waardevolle air cargo

De revolutionaire Roadster, de heftruck zonder A-stijlen, biedt de chauffeur niet alleen panoramazicht, maar ook ongehinderd zicht op de last.
Drie jaar geleden testte Frankfurt Cargo Services GmbH (FCS) al een prototype van de Roadster.  Vanaf het begin waren de Logistiek Managers van FCS enthousiast over deze heftruck. Ook het Cargo team was zeer te spreken over het werken met de Roadster. Nu is FCS de eerste klant die de eerste serie van deze revolutionaire truck heeft ontvangen. 6 Roadsters met een laadgewicht van 3 ton en een standaard mast van 6 meter hoog bieden sinds afgelopen december waardevolle service."Toen mijn collega's de Linde Roadster een paar jaar geleden voor het eerst zagen, beseften ze dat het open design de oplossing voor ons was", zegt Steffen Kuhn, Hoofd infrastructuur, kwaliteit en projectmanagement bij FCS.  "De pilot was heel positief. Alle bestuurders die met de Roadster werkten gedurende deze 6 maanden waren onder de indruk. En dus was het duidelijk dat we een aantal Roadsters zouden bestellen zodra ze in productie gingen", gaat Kuhn verder.

Frankfurt Cargo Services GmbH opereert in CargoCity Zuid op luchthaven Frankfurt. De productie gaat hier 24/7, 365 dagen per jaar door op 54.000 vierkante meters.  Meer dan 170 elektrische counterbalance heftrucks en trekkers transporteren een grote diversiteit aan goederen en vracht. FCS verzorgt de cargo voor meer dan 40 internationale vliegmaatschappijen.

Veiligheid moet gegarandeerd worden op vluchten. Daarom is het cruciaal dat het gewicht, de hoogte, breedte en diepte specificaties opgevolgd worden. "Het correct laden van het vlieg-tuig is heel belangrijk voor de vliegmaatschappijen. Dit zorgt ervoor dat niets kan gaan glijden en beschadigt raakt", legt Oliver Pschorn, Industriële truck manager bij FCS, uit. "Normaal gesproken hebben we daarom een vracht-assistent die de heftruckbestuurder ondersteunt. Met de Linde Roadster is dit, door het uitstekende zicht, in veel gevallen niet meer nodig. Dit bespaart tijd en geld dat we nu ergens anders kunnen gebruiken."Met de Roadster heeft Linde een unieke truck ontworpen, die niet zomaar gekopieerd kan worden door andere heftruckfabrikanten. Het ontwerp is gebaseerd op de bovenliggende neigcilinders van de Linde counterbalance heftrucks. Deze absorberen de kracht waaraan de mast blootgesteld wordt tijdens de werkzaamheden en geleiden de kracht via het bovenliggende beschermingsframe terug.


Publicatiedatum: 10-3-2017

  

Plaats een reactie:

Naam: *
Woonplaats: *
Email: *
  E-mail weergeven
Bericht: *
Voer de code in
*

 

 

Ander nieuws uit deze sector: