Mededelingen

Vacaturesmeer »Tweetende AGF'ers

Laatste reactiesmeer »

Top-5 gisteren

Top-5 afgelopen week

Top-5 afgelopen maand

Koerslijstmeer »

Weer & verkeer

Weersverwachting
Nederland
Meer weer in Nederland
Na vijf jaar gaat winst omhoog bij Morrisons | Whole Foods gaat fruitconsumptie stimuleren

Minder winst voor Carrefour door zwakke thuismarkt

VS: SM neemt lokaal geteelde uien op in assortiment
De Amerikaanse retailer SM group heeft ongeveer 91.000 kilo aan uien besteld bij lokale telers. De retailgroep komt hiermee de belofte na om een markt te creëren voor lokaal geteelde producten. (business.inquirer.net)

Frankrijk: Minder winst voor Carrefour door zwakke thuismarkt
Carrefour heeft aan de hand van de resultaten van 2016 beloofd om voor een grotere jaaromzet te zorgen. De winst daalde bij de Franse thuismarkt meer dan aanvankelijk was verwacht. De winst daalde met 13,4%, waarbij winstmarges met 40 basispunten daalden tot 2,9%. Carrefour heeft extra kosten moeten maken in verband met het integreren van de met verlies draaiende discountketen Dia. "2017 wordt het jaar waarin de resultaten van Dia weer zullen verbeteren," zei de CFO van Carrefour. In andere delen van Europa steeg de winst van Carrefour met 25,7%. De keten herstelde zichzelf in Spanje en heeft de winstmarges binnen de Italiaanse sector weten te vergroten. Buiten Europa had met name de Braziliaanse tak van Carrefour sterke resultaten. Hoewel er 5% omzetgroei in China was behaald, draait Carrefour in deze regio nog steeds met verlies. Volgens de CEO was het tweede halfjaar een dieptepunt voor de activiteiten in China. (Reuters)

Sainsbury's: "Minder besteedbaar inkomen misschien goed voor ketens"

Volgens de directeur van de Britse keten Sainsbury's zouden de grote Britse supermarktketen mogelijk baat kunnen hebben bij de lichte afname in besteedbaar inkomen onder Britse consumenten. Een afname in budget zou namelijk kunnen betekenen dat mensen meer thuis moeten eten in plaats van dat ze in restaurants dineren, wat tot meer uitgaves bij supermarkten zou kunnen leiden. (Reuters)

Morrisons heeft eerste winststijging in vijf jaar
Morrisons heeft voor het eerst sinds vijf jaar een stijging in jaarwinst gemeld. De keten had in de periode van 12 maanden tot 29 januari 2017 een winst van £337 miljoen (€388,9 miljoen). Dat is een toename van 11,6% ten opzichte van de winst van £302 miljoen (€348,5 miljoen) van het jaar ervoor. Analisten waren uitgegaan van een jaarwinst van £335 miljoen (€386,6 miljoen). De goede resultaten laten zien dat het hervormingsbeleid van het nieuwe managementsteam aanslaat. De netto schuld is met £552 miljoen (€637,0 miljoen) afgenomen tot £1,19 miljard (€1,37 miljard). Hoewel het management er vertrouwen in heeft om deze stijgende lijnt voort te zetten, wordt er wel gewaarschuwd voor toekomstige ontwikkelingen zoals de stijgende prijzen van import-producten. De keten heeft beloofd een strak prijsbeleid te gaan voeren.

VS: Whole Foods gaat fruitconsumptie stimuleren
Whole Foods opent op elf locaties een aantal doe-het-zelf bars onder de naam Juicero Juice. De bars maken gebruik van een perssysteem, waarmee consumenten hun eigen fruitsap kunnen creëren. Het sap kost $5 (€4,74) per portie. Alle Juicero Produce Packs bevatten fruit en groente die vers van het land afkomen en van te voren goed zijn gewassen. (consumerist.com)

Spanje: Mercadona gebruikt deel jaarwinst voor investering
Mercadona gaat een deel van de winst van 2017 gebruiken om een investering van €1,2 miljard te financieren. De investering wordt gebruikt om bestaande winkels te renoveren en om nieuwe winkels te openen. Ook wordt de logistiek verbeterd en gaat de keten verder uitbreiden in Portugal. De winst van 2017 wordt nu geraamd op ongeveer €200 miljoen. Dat is slechts een derde van de jaarwinst van 2016. Volgens het bedrijf is de investering de grootste in de geschiedenis van de keten. "We hebben besloten om de winst voor de korte termijn op te offeren om te kunnen investeren in de toekomst van Mercadona. " aldus bestuursraadslid Juan Roig.
Klik hier om meer te lezen op businessinsider.com. 

VS: Village Super Market heeft winst in tweede kwartaal
Village Super Market Inc. heeft in het tweede kwartaal een winst behaald van $6 miljoen (€5,7 miljoen). Per aandeel heeft het in New Jersey gevestigde bedrijf zo'n $0,42 gegenereerd. De omzet van de keten bedroeg in dezelfde periode $412,2 miljoen (€390,7 miljoen). De aandelenkoers van Village Super Market is sinds het begin van het jaar afgenomen met 9,5%. In de afgelopen 12 maanden was de koers echter gegroeid met zo'n 11%. (finance.yahoo.com)

VS: Weis Markets begint format met grotere focus op consument
Weis Markets is aan de Amerikaanse westkust begonnen met het prototype van een nieuw winkelformat. Het nieuwe concept heeft een uitgebreide focus op de consument en maakt volgens Weis Markets-COO Kurt Schertle gebruik van de laatste ideeën en ontwikkelingen in retail. 
Klik hier om meer te lezen op andnowuknow.com

Fresco y Más breidt uit in Zuid-Florida
Fresco y Más heeft op 8 maart vijf winkels geopend in Miami en Hialeah in de staat Florida. Het totaal aantal vestigingen staat hier nu op 11. Fresco Y Más is een winkelketen die onder het bedrijf Southeastern Grocers valt. Dit is tevens het moederbedrijf van de ketens Bi-Lo, Harveys en Winn-Dixie. Fresco Y Más is specifiek opgezet om een authentieke Zuid-Amerikaanse winkelervaring op te roepen.  (chainstoreage.com)

Filipijnen: 7-Eleven-beheerder opent 412 vestigingen

Het beursgenoteerde bedrijf Philippine Seven Corp. (PSC), dat de officiële franchisenemer van de 7-Eleven-keten in de Filipijnen is, is van plan om 412 nieuwe buurtwinkels onder het 7-Elevenmerk op te zetten. Het bedrijf investeert 3,5 miljard peso (€65,9 miljoen) in de uitbreiding, die dit jaar moet zorgen voor 20% groei in de Filipijnse sector. PSC-CEO Jose Victor Paterno zei dat er 50 vestigingen worden geopend in Mindanao, nog eens 50 vestigingen in de Viraya-regio en verder 312 vestigingen in Luzon. (business.mb.com.ph)

VK: Sainsbury's heeft eerste Jersey Royals van 2017
Sainsbury's is de eerste grote retailketen van het Verenigd Koninkrijk die Jersey Royal-aardappelen in het assortiment aanbiedt. Het prestigieuze aardappelras zijn sinds 8 maart verkrijgbaar bij de keten, waarmee de aardappelen vroeger dan normaal op de markt zijn verschenen.

Brazilië: Carrefour houdt meer promotie voor lokale producten 

Carrefour is in Brazilië door middel van promotie meer nadruk gaan leggen op lokaal geteelde producten. Binnen de hypermarkten van Carrefour wordt meer aandacht besteed aan een breder assortiment aan lokale producten, waaronder ook groente en fruit vallen. Ook heeft Carrefour een folder uitgebracht voor zijn consumenten, waarin informatie over leveranciers van de producten wordt vermeld. (esmmagazine.com)


Publicatiedatum: 10-3-2017

  

Plaats een reactie:

Naam: *
Woonplaats: *
Email: *
  E-mail weergeven
Bericht: *
Voer de code in
*

 

 

Ander nieuws uit deze sector: