Mededelingen

Vacaturesmeer »Tweetende AGF'ers

Laatste reactiesmeer »

Top-5 gisteren

Top-5 afgelopen week

Top-5 afgelopen maand

Koerslijstmeer »

Weer & verkeer

Weersverwachting
Nederland
Meer weer in Nederland
"Sterke vraag naar aardbeien maar kleine aanvoer"

"In Spanje is de aardbeienproductie momenteel 25% kleiner dan vorig seizoen. De prijzen zijn echter beter wat de lagere productie compenseert en ook de vraag is sterk," vertelt Cristóbal Monteagudo van TC Fruits.


Monteagudo vertelt dat de kwaliteit van het fruit goed is ondanks dat de sector twee weken geleden werd getroffen door hevige regenval. Het aantal zonuren is gestegen wat gunstig is voor de kwaliteit van de aardbeien.

De Spaanse producent heeft zijn aardbeienareaal dit jaar uitgebreid met drie extra hectare in Huelva. Daarnaast heeft TC Fruits een areaal van 95 hectare met zo'n 5,5 miljoen planten, veelal van het ras Fortuna. "We hebben geëxperimenteerd met rassen en zijn van mening dat Fortuna de meest constante kwaliteit en productiviteit biedt. Daarnaast sluit dit ras het beste aan bij ons productiegebied en onze kwaliteitscriteria," vervolgt Monetagudo.

Het bedrijf is ook gestart met de teelt van blauwe bessen, waarvan de eerste bescheiden volumes pas half april verwacht worden.
De zachtfruitsector in Huelva werkt aan verdere diversifiëring. Monteagudo vertelt dat zijn bedrijf de aardbeienproductie wil blijven uitbreiden maar daarnaast ook door wil gaan met de teelt van blauwe bessen. Een overvloedige aanvoer is niet goed voor de sector. Hij meent dat er momenteel een goed evenwicht tussen vraag en aanbod is met goede winstmarges voor producenten.

Spanje is de grootste markt voor de aardbeien van TC Fruits maar het bedrijf exporteert ook naar het Verenigd Koninkrijk, Frankrijk, Italië, Duitsland en Polen.

Vlotte afzet en goede prijzen voor kiwi's
Momenteel zit het Spaanse bedrijf midden in het binnenlandse kiwiseizoen. TC Fruits levert echter jaarrond kiwi's die het importeert uit landen zoals Chili. "Er zijn dit jaar kleinere volumes kiwi's op de markt dus de afzet verloopt vlot en de prijzen zijn gestegen, vooral voor de grote maten," aldus Monteagudo.Voor meer informatie:
Cristóbal Monteagudo
TC Fruits
T: (+34) 902 006 975
M: (+34) 671824703
cristobal@tcfruits.com
www.tcfruits.com 


Publicatiedatum: 13-3-2017

  

Plaats een reactie:

Naam: *
Woonplaats: *
Email: *
  E-mail weergeven
Bericht: *
Voer de code in
*

 

 

Ander nieuws uit deze sector: