Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Niche product moet niche product blijven

De afgelopen jaren heeft Desiré, een coöperatie gevestigd in de provincie Ragusa (Italië), zich gericht op jaarrond telen van basilicum. Het is een niche product waar omzichtig mee om moet gegaan worden en dat gewoonlijk uit het buitenland komt. Het bedrijf wil dit graag zo houden. Als een specialiteit een massaproduct wordt, gaat het alleen nog maar om de laagste prijs.



Basilicum
 
Hoewel ze ook andere unieke groenten telen - pruimtomaten en friggitellopaprika´s - richt het bedrijf zich nu op basilicum, dat ook in het buitenland populair is, vooral in Engeland en Zwitserland waar het voorheen uit Israël wel geïmporteerd.


pruimtomaten en friggitellopaprika´s
 
Desiré, met 100.000 vierkante meter kassen, levert zowel aan Albenga als aan vele Italiaanse en buitenlandse bedrijven die het dan verpakken voor de detailhandel. Het basilicum wordt verpakt in trays van 30 gram.




Ander groentenproducten zijn zoete friggitellopaprika´s die worden verpakt in doosjes van 500 gram en pruimtomaten die verpakt zijn in doosjes van 250 gram. De tomaten zijn het hele jaar beschikbaar. Dat kan met paprika´s ook als de vraag groot genoeg is. Op het moment worden ze verhandeld tussen november en juni.


Contacten:
Societa Cooperativa Agricola Desiré
Mob.: (+39) 392 7068067
Email: tab.rosario@live.it
Publicatiedatum: