Mededelingen

Vacaturesmeer »Tweetende AGF'ers

Laatste reactiesmeer »

Top-5 gisteren

Top-5 afgelopen week

Top-5 afgelopen maand

Koerslijstmeer »

Weer & verkeer

Weersverwachting
Nederland
Meer weer in Nederland
Niche product moet niche product blijven

De afgelopen jaren heeft Desiré, een coöperatie gevestigd in de provincie Ragusa (Italië), zich gericht op jaarrond telen van basilicum. Het is een niche product waar omzichtig mee om moet gegaan worden en dat gewoonlijk uit het buitenland komt. Het bedrijf wil dit graag zo houden. Als een specialiteit een massaproduct wordt, gaat het alleen nog maar om de laagste prijs.Basilicum
 
Hoewel ze ook andere unieke groenten telen - pruimtomaten en friggitellopaprika´s - richt het bedrijf zich nu op basilicum, dat ook in het buitenland populair is, vooral in Engeland en Zwitserland waar het voorheen uit Israël wel geïmporteerd.  


pruimtomaten en friggitellopaprika´s
 
Desiré, met 100.000 vierkante meter kassen, levert zowel aan Albenga als aan vele Italiaanse en buitenlandse bedrijven die het dan verpakken voor de detailhandel. Het basilicum wordt verpakt in trays van 30 gram.
Ander groentenproducten zijn zoete friggitellopaprika´s die worden verpakt in doosjes van 500 gram en pruimtomaten die verpakt zijn in doosjes van 250 gram. De tomaten zijn het hele jaar beschikbaar. Dat kan met paprika´s ook als de vraag groot genoeg is. Op het moment worden ze verhandeld tussen november en juni.


Contacten:
Societa Cooperativa Agricola Desiré
Mob.: (+39) 392 7068067
Email: tab.rosario@live.it

Publicatiedatum: 13-3-2017

  

Plaats een reactie:

Naam: *
Woonplaats: *
Email: *
  E-mail weergeven
Bericht: *
Voer de code in
*

 

 

Ander nieuws uit deze sector: