Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Ruimere markttoegang voor Soedanese AGF-exporteurs

In Soedan hebben AGF-exporteurs 20 jaar lang te maken gehad met handelsembargo's. De door de Verenigde Staten opgelegde sancties stonden de handel met westerse markten in de weg. Eén van de grootste problemen hierbij was dat Europese importeurs geen geld over konden schrijven. 

De sancties zijn inmiddels opgeheven en Soedanese bedrijven hebben geen tussenpersonen meer nodig om betalingen te innen. Asrar Ahmed, secretaris van de ambassade van Soedan in Duitsland, is optimistisch over het huidige handelsklimaat in haar land.


 
Soedan produceert onder meer Galia meloenen, watermeloenen, dadels en mango's. "Het is ons doel om markten in Europa te betreden. We exporteren momenteel al naar het Midden-Oosten, Azië en China. Vanwege de handelsbeperkingen hebben we nooit toegang tot de Europese markt gekregen. Nu de sancties zijn opgeheven, zijn onze handelsmogelijkheden groter geworden. De grootste uitdaging met betrekking tot het betreden van nieuwe markten is de logistiek, gezien de lange transittijden en hoge transportkosten. Onze producten kunnen echter tot wel 40 dagen bewaard worden, dus ik verwacht dat we hier wel een oplossing voor zullen vinden."
 


Asrar was samen met een delegatie Soedanese bedrijven aanwezig tijdens de laatste editie van Fruit Logistica. "We hadden importeurs, exporteurs en producenten uit Soedan uitgenodigd voor dit eerste officiële bezoek. Het bedrijf Zadne was als één van de grootste Soedanese bedrijven op de beurs vertegenwoordigd," aldus Asrar.


Voor meer informatie:
Asrar Ahmed
Embassy of the Republic of the Sudan (Berlin)
Tel 0049-30-890-698-24
Email a.ahmedelsiddig@mofa.gov.sd
www.mofa.gov.sd
Publicatiedatum: