Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Indiase Nashik heeft 50.000 ton druiven geëxporteerd

Dit Indiase druivenseizoen - dat loopt van december-april- zijn er tot 8 maart ongeveer 50.000 ton druiven vanuit Nashik, India geĆ«xporteerd. De druivenexport is met 12% toegenomen naar 50.100 ton. Dit was tijdens dezelfde periode in 2015-2016 nog maar 44.800 ton. 

Het exportseizoen zal doorgaan tot eind april. De kans bestaat dat het vorige exportcijfer van 108.000 ton overstegen wordt. De import van druiven uit Chili naar Europa heeft echter een grote invloed. Hierdoor gingen de prijzen in Europa en Rusland dalen. 

Jagannath Khapre, directeur van Grapes Exporters' Association of India (GEAI): "De druivenexport is al de 50.000 ton gepasseerd. We verwachten dat de export met 20% tot 25% gaat stijgen. Op dit moment zijn de vooruitzichten goed, maar de prijs is het grootste probleem. De exportprijzen in Europa zijn dit jaar gedaald van 100 roepies per kg naar 50-60 roepies per kg."
Publicatiedatum: