Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Fashion watermeloenen van maart tot oktober beschikbaar

"In Spanje zijn de eerste pitloze Fashion watermeloenen uit Senegal alweer op de markt gekomen en de kwaliteit is optimaal," vertelt JoaquĆ­n Hidalgo van Fashion, Grupo AGF.



Het areaal is gelijk gebleven aan dat van vorig seizoen en beslaat zo'n 1.800 hectare. De productie bedraagt ongeveer 80 miljoen kilo. Momenteel worden de meeste Fashion watermeloenen op de Spaanse markt verkocht, hoewel er ook enkele volumes naar Frankrijk onderweg zijn. Zo'n 45% van de Fashion volumes worden geƫxporteerd naar markten zoals Duitsland, Frankrijk en Noord-Europa. "We zijn echter altijd op zoek naar nieuwe afzetmarkten," legt Hidalgo uit.

Op de markt moeten de Fashion meloenen het opnemen tegen overzeese producten uit bijvoorbeeld Costa Rica. Volgens Hidalgo is de vraag naar watermeloen op dit moment kleiner dan in de zomer. Men moet dan ook oppassen voor overaanbod, wat zou kunnen leiden tot prijsdalingen."



Hidalgo vertelt dat Fashion een einde maakt aan de seizoensgebondenheid van de watermeloenconsumptie, die voorheen beperkt bleef tot de zomermaanden. "We kunnen nu van maart tot eind oktober watermeloenen van een vaste kwaliteit leveren." De langverwachte, zoete zomervrucht is vanaf nu weer in de winkel te koop.


Voor meer informatie:
www.grupoagf.es
www.sandiafashion.com
elblogdesandiafashion.com
Publicatiedatum: