Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Verkoop van savooiekool marginaliseert

Tholen - "Er zijn niet of nauwelijks vaste afspraken te maken voor de afzet van savooiekool", zegt Peter Stafleu van Best of Four. "De handel moet dan de vrije (dag)markt in en dat blijkt dus niet rendabel te zijn. Ook het feit dat na de oogst de cel lange tijd vol zit omdat er dus weinig of geen vraag is, heeft de savooiekool telers doen besluiten om dit jaar geen savooiekool te zetten. Mocht er wel weer vraag komen en daarmee een vaste afspraak, dan is de teelt wel weer te regelen."

Colli per week
Voor savooiekool moet je dus bij de groentenspeciaalzaak zijn. Bij de online supermarkten is het alleen bij Albert Heijn te bestellen. Bij de detaillisten is er ook weinig vraag naar, bevestigt Kelly van Aarle van de Gebroeders van Aarle die ook een tweetal eigen detailzaken beheren. "Het is een heel klein product. Je mag blij zijn als je er een colli per week van verkoopt. Dagelijks leggen wij in onze winkel maximaal 3 stuks in het schap en ik verkoop ook halve. Wat er overblijft, verwerk ik zelf."

 
Best of Four
Peter Stafleu
Ziedewij 5
2991 LA Barendrecht
M: 0627094462
T: 0180-622499
www.bestoffour.nl
peters@bestoffour.nl

Gebrs van Aarle B.V.
Kelly van Aarle
Van Leeuwenhoekweg 39
5482 TK Schijndel
T: (073) 544 19 19
www.gebrsvanaarle.eu
kelly@aarlegebrs.nl