Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Californische avocado-telers wachten hoogste prijs af

Het Californische avocado-seizoen komt geleidelijk op gang. "We hadden een aantal weken een erg laag volume," zegt Gary Clevenger van Freska Produce. "Het grootste deel van het volume komt pas over een maand of zo op de markt. Telers wachten doorgaans tot de prijs op het hoogste punt staat voor ze de avocado's gaan plukken. Op dat punt zit de markt nu nog niet, al beginnen sommige telers al wel prijzen te krijgen die vrij goed zijn. Dit punt in het seizoen wordt doorgaans gebruikt om bij wijze van onderhoud fruit te plukken, zodat de bomen minder zwaar worden belast. De grotere avocado's worden geplukt op het moment dat de prijs hier goed voor is."



Schoon fruit door neerslag
"De kwaliteit is erg goed en we hebben erg mooi fruit," zegt Clevenger. Neerslag heeft ervoor gezorgd dat het fruit is schoongemaakt. De avocado's hebben nu een mooie glans. "De hoeveelheid neerslag van de afgelopen winter heeft ervoor gezorgd dat het zout in de grond meer naar beneden is gedrukt. Er hangt dit jaar minder fruit in de bomen, maar de maten zijn groter dan die van vorig jaar."

Californische avocado's blijven doorgaans op de markt van het westen van de VS. Dat geldt volgens Clevenger met name voor dit jaar, omdat het volume van de oogst kleiner dan normaal is. "Er zal niet echt ruimte zijn om naar markten buiten Californië te exporteren," zegt Clevenger. Lokale supermarktketens en consumenten hebben de voorkeur voor Californische avocado's, omdat het fruit verser is als dit lokaal wordt geteeld, verpakt en op de markt wordt. 

 

Voor meer informatie:
Gary Clevenger
Freska Produce
Tel: 805-650-1040
Publicatiedatum: