Mededelingen

Vacaturesmeer »Tweetende AGF'ers

Laatste reactiesmeer »

Top-5 gisteren

Top-5 afgelopen week

Top-5 afgelopen maand

Koerslijstmeer »

Weer & verkeer

Weersverwachting
Nederland
Meer weer in Nederland
Nieuwe verpakking voor finger limes

Het seizoen voor Amerikaanse finger limes van 2016 is afgerond. Telers hebben in dit seizoen duidelijk gezien hoe finger limes als product in populariteit zijn gestegen. "We merkten met name in het afgelopen jaar hoe de vraag toenam," zegt Megan Shanley Warren van het in CaliforniŽ gevestigde Shanley Farms. Shanley Warren schat dat de toename in vraag naar finger limes jaar op jaar met 20% is toegenomen. 

Een deel van deze stijging in vraag komt mogelijk door de marketing die Shanley Farms op lokaal niveau heeft ingezet. Zo heeft het bedrijf ervoor gezorgd dat finger limes werden opgenomen in de maaltijdpakketten die worden geleverd door het bedrijf Blue Apron.

"Dit was een grote stap voor ons. Duizenden consumenten die voorheen nog nooit van finger limes hadden gehoord, werden hierdoor van dit product op de hoogte gebracht. Het maaltijdpakket kwam compleet met manieren waarop ze kunnen worden bereid," aldus Shanley Warren. 

Ook heeft de populaire site eater.com een filmitem gemaakt op de locatie van Shanley Farms en deze op de site gepost, waardoor het publiek van eater.com meer kon leren over finger limes. "Ook dit heeft veel bekendheid gegeven aan finger limes, wat we tot nu toe nog nooit hadden meegemaakt," zegt Shanley Warren. De populariteit van parels 
Deze ontwikkelingen hebben Shanley Farms gemotiveerd om de productie voor 2017 te vergroten. Het seizoen begint in juni en loopt door tot januari 2018. Daarnaast heeft het bedrijf in verband met de stijgende vraag ervoor gekozen om een nieuw soort verpakking voor het product te ontwikkelen. "Dit jaar introduceren we Finger Lime Pearls. We halen de parels uit de finger limes en stoppen deze in potten. Op die manier kun je nu alleen de parels van finger limes kopen. Vroeger moest je de parels handmatig uit de finger limes halen, maar we hebben nu een machine ontworpen die dit automatisch doet." De potten met finger lime-parels zijn drie weken lang houdbaar.

Nieuwe rassen 
Shanley Farms gaat gebruik maken van twee nieuwe finger limesrassen. Het betreft twee Australische boomsoorten die de Byron Sunrise en de D Emerald produceren. De Byron Sunrise is een rode limessoort, terwijl de D Emerald smaragdgroene limes betreft. Hoewel het nog vijf jaar zal duren voordat de Australische bomen productief gaan zijn, speelt Shanley Farms met de nieuwe rassen in op een element van finger limes dat klanten aan lijkt te spreken. Dit element betreft de kleur.

"Onze klanten houden van kleur," zegt Shanley Warren. "Onze huidige finger limesrassen komen gedurende het jaar in verschillende kleuren. Soms zijn ze groen en soms hebben ze een champagne-achtige kleur of zijn ze fel roze. De kleuren hebben mogelijk te maken met hoe de temperatuur waarin de bloeiperiode plaats vindt het vruchtvlees beÔnvloedt," zegt Shanley Warren tot slot.
 
Voor meer informatie:
Megan Shanley Warren
Shanley Farms
Tel: +1 (805) 234-8533
info@shanleyfarms.com
https://shanleyfarms.com/

Publicatiedatum: 13-3-2017

  

Plaats een reactie:

Naam: *
Woonplaats: *
Email: *
  E-mail weergeven
Bericht: *
Voer de code in
*

 

 

Ander nieuws uit deze sector: